Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, afirma ca ar trebui sa fie adoptata cat mai curand o ordonanta pentru modificarea Codurilor Penale pentru a se elimina practica neunitara.

"Eu cred ca, cu cat se va da mai repede o astfel de OUG, cu atat se va elimina haosul din instante. (...) Sunt oameni pe care o instanta ii condamna, pe aceeasi fapta o alta instanta ii achita. Pentru a elimina aceasta practica neunitara, cred ca este cu cat mai repede, cu atat mai bine", a spus, vineri, Florin Iordache, intrebat fiind despre ordonanta privind modificarea Codurilor Penale pe care o pregateste Guvernul, scrie Ziare.com.

Iordache a afirmat ca abuzul in serviciu "a creat o prea mare pasiune".

"Abuzul in serviciu a creat o prea mare pasiune. Dar, daca am dezincrimina noi abuzul in serviciu prin OUG, ce credeti ca ar fi? Ar fi foarte bine. Ar fi si o solutie dezincriminarea pentru ca abuzul in serviciu eu cred ca a creat prea multa pasiune si prea multa disputa. Sa vedem motivarea CCR de miercuri si, din cate stiu eu, da posibilitatea legiuitorilor sa elimine aceasta infractiune", a adaugat Iordache.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca in Comitetul Executiv National al PSD de luni s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor ordonante de urgenta pentru Codurile penale.

Protestele de la Bucuresti,...
Citeste si: Protestele din Bucuresti relatate de cele mai prestigioase institutii

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
DNA: Ministerul Justitiei a distrus un document privind OUG 13