Suspendare a pedepsei pentru Alina Bica, dupa ce a contestat legalitatea completului de judecatori care a dat sentinta definitiva de 4 ani de inchisoare cu executare. Decizia definitiva si executorie trebuie comunicata autoritatilor din Costa Rica. De asemenea ICCJ a admis si contestatia in anulare a lui Serban Pop, fost presedinte al ANAF, scrie Digi24.

Pedeapsa Alinei Bica va fi suspendata pana cand va fi rejudecat apelul care a dus la emiterea mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de inchisoare. Autoritatile romane trebuie sa transmita celor din Costa Rica si daca mentin cererea de extradare a Alinei Bica.

In cazul Elenei Udrea, ICCJ a decis sa amane o decizie la o cerere similara, pe motiv ca dosarul de fond nu se afla la instanta suprema.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea si fosta sefa DIICOT Alina Bica au fost retinute, in 3 octombrie, de Biroul National Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea si Alina Bica au fost arestate preventiv pentru doua luni. Ulterior, arestul acestora a fost prelungit.

Dan Sova si Constantin Nita, eliberati azi noapte

Fostii ministri Dan Sova si Constantin Nita, cat si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, au fost eliberati din inchisoare azi noapte.

Pentru fiecare dintre ei, judecatorii Curtii Supreme au decis suspendarea executarii pedepselor primite in dosare de coruptie. Masura se aplica pana la momentul in care se va lua o hotarare definitiva in cazul contestatiilor facute de cei trei.

Dan Sova, Constantin Nita si Rudel Obreja cer anularea sentintelor primite, deoarece acestea ar fi fost pronuntate de un complet care functional nelegal.

Judecatorii instantei supreme au luat aceste decizii in urma unor cereri formulate de aparatorii condamnatilor, care au invocat ca au fost constituite ilegal completurile de cinci judecatori care au luat deciziile finale in respectivele dosare de coruptie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri