Sectia pentru procurori a CSM a amanat joi decizia cu privire la prelungirea delegarii Ancai Jurma la conducerea DNA. Totodata, delegarea fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi la Parchetul General a fost prelungita cu inca sase luni.

CSM a amanat decizia cu privire la prelungirea delegarii Ancai Jurma la conducerea DNA. Jurma a preluat in 12 iulie mandatul de procuror-sef interimar al DNA, scrie Digi24

Anca Jurma, despre inregistrarile aparute in presa: cautam cai de revitalizare a activitatii DNA

Decizia de amanare vine dupa ce G4Media.ro a publicat marti o inregistrare in care sefa interimara a DNA Anca Jurma discuta cu procuroarea Florentina Mirica despre atmosfera generala din DNA, iar din dialoguri rezulta ca exista o stare generala de demobilizare. Procurorul Mirica sustine la un moment dat ca „nu s-a mai pus problema sa scoatem dosare. S-a pus problema sa scadem stocul, nu sa facem ancheta”, iar sefa interimara a DNA raspunde exasperata ca le-a cerut procurorilor „sa faca dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplange apoi lipsa de curaj a procurorilor „Ei! Bai, deci e o armata de barbati in aceasta institutie! Ca soarecii! Ca soarecii! Cum ii vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat ca incerc sa gaseasca impreuna cu subalterna sa „cai de revitalizare a activitatii DNA”.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat joi prelungirea cu 6 luni a delegarii Laurei Codruta Kovesi pe functia de procuror in cadrul Serviciului de indrumare si control – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Perioada de delegare incepe in 11 ianuarie 2019.

CEDO a respins cererea...
Citeste si: Cererea Guvernului de amanare a plangerii depuse de Kovesi - respinsa

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ce-l asteapta pe Radu Mazare in Romania