Dupa valul de infractiuni comise de recidivistii eliberati in baza Legii recursului compensatoriu, USR si PNL vor sa depuna la Parlament cate o initiativa legislativa prin care actul normativ sa fie abrogat sau modificat. "Umbla Moartea libera pe strazi, eliberata de Dragnea si Nicolicea, iar noi stam cu mainile-n san!", acuza deputatul Stelian Ion, de la USR.

Deputatul USR Stelian Ion a anuntat luni dimineata ca va depune la Parlament o initiativa legislativa prin care sa fie abrogat ”recursul compensatoriu”, actul normativ care permite eliberarea mai repede din inchisoare a infractorilor din cauza conditiilor necorespunzatoare din penitenciare.

”Umbla Moartea libera pe strazi, eliberata de Dragnea si Nicolicea, iar noi stam cu mainile-n san! Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului „recurs compensatoriu”. Astazi ii dam forma finala si o depunem la Parlament. Sper sa gasim pe cineva pe la secretariat…”, a scrist Stelian Ion pe Facebook, scrie G4Media.

Deputatul USR a evidentiat si parcursul parlamentar al legii recursului compensatoriu, explicand ca ”propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o forma a liberarii conditionate, dar a fost macelarita de Nicolicea in Camera Deputatilor”.

”Ne-am opus, am incercat sa o imblanzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A iesit o lege criminala, dar „constitutionala”. Daca vrem sa nu mai moara oameni nevinovati, trebuie sa o abrogam in regim de urgenta! Da, in cazul asta ar trebui data o OUG de abrogare pentru ca este ditamai urgenta: mor oameni, sunt violate femei, sunt talhariti romanii pe strada de infractori eliberati inainte de termen, fara discernamant. Trebuie facuta o precizare: daca era dupa UDMR, in loc de 6 zile, infractorii primeau un „cadou” de 9 zile reduse la fiecare 30 executate! Cetateni romani de etnie maghiara, de asta i-ati votat pe indivizii astia? Sa-i scoata pe criminali sa ne omoare pe strazi?!”, a mai scris parlamentarul USR.

PNL propune modificarea legii si motiune simpla impotriva lui Tudorel Toader

Intr-o postare pe Facebook cu titlul ”Romania, raiul infractorilor! Tudorel, ocrotitorul lor!”, deputatul PNL Gigel Stirbu anunta ca va initia o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei.

”Astazi, in cadrul sedintei saptamanale a Biroului Executiv al Partidului National Liberal, voi propune colegilor mei sa ia in calcul posibilitatea ca la inceputul sesiunii parlamentare sa depunem o motiune simpla la adresa ministrului Justitiei. Vedem o intreaga avalansa de fapte infractionale comise de infractori care au beneficiat de recursul compensatoriu, de la crime si violuri pana la talharii si alte infractiuni cu violenta. De doi ani de zile, principala preocupare a actualului ministru este cum sa apere infractorii!”, a scris deputatul liberal.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma ca, in contextul crimei de la Medias, se impune de urgenta ca detinutii care au comis infractiuni cu violenta sa nu mai beneficieze de regimul compensatoriu.

„Crima de la Medias arata din nou natura profund infractionala si anti-nationala a guvernarii PSD-ALDE. De peste doi ani de zile, PNL, USR si un numar mare de romani atrag atentia cu privire la natura infractionala a acestei guvernari, care, in cel mai clar si transparent mod cu putinta, se preocupa doar de interesele hotilor si criminalilor. Principala preocupare a guvernarii – sa scape infractorii de puscarie, pe Dragnea inclusiv. Aceasta guvernare, condusa de un condamnat si de marionetele sale agatate in geam la Palatul Victoria, este indreptata impotriva romanilor, a ordinii publice si a statului de drept. Aceasta guvernare confiscata de interesele crimei organizate a iesit de mult timp din cadrul constitutional si nu mai are nicio legitimitate in a reprezenta Romania si institutiile sale. Cum ar putea convinge Viorica Dancila, Liviu Dragnea, Calin Popescu-Tariceanu, Tudorel Toader ca apara interesul european pe durata presedintiei UE cand toate dovezile conduc spre concluzia ca apara doar interesele infractorilor? Favorizarea infractorului este adevaratul program de guvernare PSD-ALDE. (…) Se impune de urgenta ca detinutii care au comis infractiuni cu violente – crime, tentative de crima, talharie sau viol – sa nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu”, a scris Turcan, luni, pe Facebook.

In schimb, peputatul PNL, Florin Roman, a anuntat ca la inceputul sesiunii parlamentare va depune un proiect de lege care le va interzice criminalilor, violatorilor si talharilor sa mai beneficieze de recursul compensatoriu, potrivit unui comunicat de presa.

”Voi depune la inceputul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infractiuni cu violente, crime, tentative de crima, talharie sau viol sa nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberati mai devreme. 700 s-au reintors deja in puscarii. Circa 200 de romani au cazut victime din nou violentelor acestor recidivisti, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau talharii”, a declarat Roman in comunicatul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri