Proiectul de buget ar putea fi adoptat in Parlament in primele saptamani din februarie si imediat vor fi aprobate si bugetele institutiilor din coordonarea ministerelor, astfel incat proiectele sa fie demarate cat mai repede, a declarat sambata, la Antena 3, ministrul Mediului, vicepremierul Gratiela Gavrilescu, scrie Agerpres.

"Aceasta intarziere nu este actul Guvernului Romaniei. De lucrul acesta trebuie sa tinem cont, si toti romanii trebuie sa cunoasca adevarul. Eu cred ca imediat, in cel mai scurt timp, vom avea si buget, tinand cont ca Parlamentul Romaniei incepe activitatea la 1 februarie. Cred ca imediat, undeva in primele saptamani ale lunii februarie, vom putea sa-l adoptam in Parlament.(...) Daca ar fi fost aprobat (in Guvern n.r), trebuia convocata sesiune parlamentara extraordinara. Spun ca ar trebui putina rabdare sa avem. Am incredere in ce spune ministrul Finantelor (Eugen Teodorovici n.r), actualmente este si vicepremier interimar. Eu cred ca nu o sa fie niciun fel de problema. Nu cred, sunt convinsa. Iar in momentul in care vom avea buget, cu certitudine toate ministerele, toate subordonatele, toate institutiile care sunt in coordonarea ministerelor se vor apleca extraordinar de repede pentru a putea sa isi aprobe bugetul fiecarei institutii, astfel incat proiectele sa fie demarate cat mai repede", a Gavrilescu.

Aceasta a subliniat ca la Ministerul Mediului a fost deja creionat, impreuna cu presedintele Administratiei Fondului de Mediu, bugetul AFM si s-a lucrat si pe bugetul Administratiei Nationale de Meteorologie, pentru ca, in momentul in care va fi adoptat bugetul in Parlament, sa fie implementate cat mai repede "proiectele pe buget".

Intrebata daca in ianuarie au fost probleme pe achizitii sau pe plati, Gratiela Gavrilescu a raspuns ca "nu este niciun fel de problema, absolut niciun fel problema", nici pentru ministere, nici pentru autoritatile publice locale, precum primarii sau consilii judetene.

Pe de alta parte, ministrul Mediului a precizat ca trebuie mai multa responsabilitate in privinta proiectelor finantate din fonduri europene, pentru a creste gradul de absorbtie "si a ne rezolva niste probleme nationale".

"In acelasi timp, sa nu uitam ca toti trebuie sa ne aplecam cu cat mai multa responsabilitate asupra proiectelor pe care sa le finantam din fonduri europene si cred ca in aceasta perioada fiecare minister, fiecare institutie in parte, impreuna cu echipele pe care le are in coordonare, lucreaza pentru ca proiectele pentru finantarile care sunt deja deschise sa poata sa fie depuse pentru a creste si gradul de absorbtie si pentru a ne rezolva niste probleme nationale. Eu le-am trasat sarcini inca de cand am preluat Ministerul Mediului subordonatilor mei ca trebuie sa avem un grad mare de absorbtie pe fonduri europene si ca trebuie sa scrie cat mai multe proiecte, proiecte pe care unele deja le-am si depus la sfarsitul lui 2018, unele raman sa fie in perioada urmatoare depuse, avand parteneri, prin selectie, inclusiv parteneri institutele de cercetare, care mi se pare ca trebuie sa lucreze la un alt nivel si sa fie folosite cat mai mult de fiecare dintre noi", a sustinut Gratiela Gavrilescu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri