Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea USR - PNL privind Ordonanta de Urgenta pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Sectia Speciala a Adinei Florea isi poate continua activitatea dupa ce CCR a decis azi ca OUG lui Tudorel Toader prin care s-a facut operationalizarea ei este constitutionala.

Curtea Constitutionala a hotarat, miercuri, cu majoritate de voturi, ca ordonanta de urgenta privind operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) nu incalca legea funcamentala, respingand astfel criticile PNL si USR, a declarat unul dintre judecatorii CCR la finalul sedintei care a durat aproape patru ore, scrie Ziare.com.

CCR a amanat o decizie in urma cu doua saptamani, dupa ce judecatorul raportor, Daniel Morar, le-a transmis colegilor sai doua randuri de concluzii diametral opuse.

Sesizarea PNL si USR

PNL si USR au cerut CCR sa sesizeze si Curtea de Justitie a UE. Acestia mai cereau Curtii Constitutionale sa suspende solutionarea sesizarii lor de neconstitutionalitate pana la pronuntarea unei hotarari preliminare de catre CJUE cu privire la intrebarile formulate.

Citeste aici detalii: Solicitare de sesizare a CJUE: Decizia CCR privind infiintarea Sectiei de anchetare a magistratilor respecta dreptul european?

Sesizarea a fost facuta in decembrie anul trecut. La acea vreme, deputatii Stelian Ion (USR) si Ioan Cupsa (PNL) aratau ca au identificat o serie de nereguli.

"Avem motive atat cu privire la modul in care a fost adoptata aceasta OUG, precum si modalitatea exacta in care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG.

Ca o noutate, am solicitat CCR sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu un numar de patru intrebari preliminarii, care, speram noi, odata trimise Curtii Europene si Curtea Europeana pronuntandu-se asupra acestor intrebari, va lamuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi daca raportul MCV, rapoartele din desfasurarea activitatii de monitorizare, control si verificare sunt obligatorii", anunta deputatul liberal.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri