Tudorel Toader a declansat procedura de selectie a noului procuror general. Inlocuitorul lui Lazar va fi anuntat pe 5 aprilie

Ministerul Justitiei a inceput selectia pentru alegerea unui nou procuror general, potrivit unui comunicat al institutiei, dupa ce mandatul lui Augustin Lazar expira in aprilie.

Candidatii isi pot depune dosarele pana pe 28 martie, iar desemnarea se va face in urma unui interviu cu ministrul Tudorel Toader. Procedura de selectie se va incheia pe 5 aprilie, scrie Agerpres.

"Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 13.03.2019 - 5.04.2019, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, vacanta incepand cu data de 28 aprilie", se precizeaza in anuntul publicat pe pagina de internet a ministerului.

Conform calendarului, candidatii pot depune cereri de inscriere pana la data de 28 martie inclusiv.

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de declaratiile prevazute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor; un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie; un curriculum vitae al candidatului, conform modelului comun european; minimum 10 lucrari intocmite de candidat in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea si ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a candidatului participant la selectie.

Citeste si:
Ambasadorul britanic: Cazul Kovesi, de referinţă pentru lupta...
Ambasador Marea Britanie:...

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si pe site-ul institutiei la data de 29 martie, urmand ca in perioada 3 - 4 aprilie candidatii selectati sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate public pe data de 5 aprilie.

"Propunerea ministrului Justitiei va fi inaintata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului urmand ca, dupa obtinerea acestuia, ministrul Justitiei sa inainteze propunerea presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functia de conducere de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", informeaza MJ.

Citeste si:
Klaus Iohannis l-a eliberat din functie pe procurorul Augustin Lazar
Presedintele Klaus Iohannis...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Ministerul Justiției propune eliberarea lui Toader din Comisia de la Veneția
Setari Cookie-uri