Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si procurorul general Augustin Lazar au avut marti un schimb de replici, prin intermediul presei, in legatura cu decizia lui Lazar de a candida pentru un nou mandat la sefia Parchetului General.

"Fiecare are o parere buna despre sine si dansul e indreptatit la aceeasi atitudine. Eu voi fi in comisia de selectie, care face propunerea catre CSM si mai departe catre presedinte, ma voi exprima acolo" a spus Tudorel Toader la sediul Ministerului Justitiei, scrie Agerpres.

Dupa ce Augustin Lazar a anuntat ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat, Tudorel Toader a publicat pe Facebook o poza cu un apus.

Intrebat despre acea fotografie, Toader a spus ca "nicio asemanare nu este tot timpul intamplatoare".

De cealalta parte, Augustin Lazar a declarat marti ca "nu ar trebui sa discutam despre sentimente", ci de capacitatea de a conduce eficient o institutie.

Citeste si:
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat
Retrospectiva 2018: Klaus...

"Aici nu ar trebui sa discutam despre sentimente. Aici discutam despre capacitatea de a conduce eficient o institutie si nimeni nu ar trebui sa puna mai presus sentimentele lui de respectarea legii, respectarea unei proceduri legale in curs si interesul de a avea la conducerea institutiilor statului roman oameni care cunosc profesional despre ce e vorba si care sunt experimentati, care trebuie sa produca eficienta in activitatea manageriala", a replicat Lazar.

Augustin Lazar a anuntat luni ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general, in conditiile in care, in octombrie 2018, Tudorel Toader a declansat procedura de revocare din functie a procurorului general.

Ministerul Justitiei a anuntat, vineri, ca a declansat procedura de selectie pentru numirea noului procuror general al Romaniei.

Citeste si:
Toader sustine in continuare ca are dreptate in legatura cu Lazar
Tudorel Toader nu renunta si...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Klaus Iohannis l-a eliberat din functie pe procurorul Augustin Lazar