Premierul Viorica Dancila, prezenta duminica la Conferinta Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), desfasurata in Statele Unite ale Americii, a anuntat ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, va promova in Parlament trei legi importante pentru comunitatea evreiasca, cum ar fi acordarea cetateniei romane pentru evreii ce au parasit tara sub comunism si pensii pentru supravietuitorii Holocaustului, scrie Agerpres.

"Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei m-a rugat sa va transmit ca va promova in Parlament, in perioada imediat urmatoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiasca din tara mea si din lume. Prima se refera la acordarea de drept a cetateniei romane tuturor evreilor de origine romana care au fost obligati sa renunte la cetatenia romana, atunci cand au parasit tara lor, sub regimul comunist. In al doilea rand, vorbim despre acordarea de despagubiri si pensii speciale pentru supravietuitorii Holocaustului din Romania, in semn de respect si recunoastere a suferintelor acestor eroi. In al treilea rand, avem legea care garanteaza accesul la arhivele statului specialistilor Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, pentru a cunoaste adevarul asupra trecutului lor, din perioada celor doua Razboaie Mondiale", a precizat ea.

Viorica Dancila a mai declarat ca Romania sustine comunitatea evreiasca si lupta "impotriva oricarei forme de antisemitism si impotriva oricarei forme de discurs al urii". Ea a reamintit ca primul eveniment organizat de catre Presedintia romana a Consiliului UE a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului si a anuntat ca la finalul mandatului sau, Romania va organiza un eveniment similar.

"Ne unesc valorile comune si ne dorim sa asiguram o mai buna protectie a comunitatilor evreiesti la nivel european. (...) Romania va ramane acelasi prieten loial si cea mai puternica voce europeana in sprijinul poporului evreu si al statului Israel", a spus ea.

Citeste si:
CCR a respins OUG prin care puteai cumpara cartele prepay doar cu...
CCR a respins OUG prin care...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
GCS: 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Setari Cookie-uri