Presedintele Klaus Iohannis a retrimis, joi, la Parlament, legea care prevedea dezincriminarea interventiilor fara autorizatie in executarea lucrarilor de constructii. In prezent, lipsa autorizatiei in executarea acestor lucrari este infractiune si se pedepseste cu inchisoare sau amenda. Daca legea ar fi fost promulgata, printre altele, interventia fara autorizatie asupra monumentelor istorice nu ar mai fi fost incriminata, potrivit Digi24.ro.

„Dezincriminarea faptelor amintite este de natura sa afecteze chiar realizarea unor investitii publice, incurajand interventii neautorizate asupra autostrazilor, drumurilor judetene, podurilor, retelelor electrice sau in realizarea forajelor, generand riscuri la adresa sigurantei cetatenilor. (...) Necesitatea tragerii la raspundere penala pentru faptele amintite subzista, tocmai din perspectiva protejarii unor valori sociale deosebit de importante precum viata, integritatea corporala sau protectia mediului inconjurator, raspunderea cotraventionala nefiind suficienta in raport de importanta acestor valori care necesita protectie din partea statului” se arata in cererea de reexaminare a presedintelui.

Proiectul de lege a trecut de Senat fara dezbatere, prin aprobare tacita, in conditiile in care a fost avizat negativ si de Guvern care a avertizat ca va fi afectata negativ siguranta cetatenilor si a investitiilor. Proiectul de lege se va intoarce la Parlament unde ar putea fi modificat sau retrimis in aceeasi forma spre promulgare. In al doilea caz, presedintele va fi obligat sa promulge legea.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri