Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat sambata, ca pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Oradea a fost aprobata de catre minister suma de 16 milioane de lei pentru achizitionarea de aparatura medicala, insa alocari consistente sunt disponibile si pentru spitalul municipal din oras, dar si pentru cele de la Salonta, Stei, Beius, Baile Felix si Marghita, scrie Agerpres.

"Am fost la Spitalul Judetean, pentru a vedea cum decurg lucrarile si am anuntat conducerea spitalului ca acea comisie de evaluare, constituita din ordinul ministrului, a aprobat pentru Spitalul Judetean de Urgenta suma de 16 milioane de lei, pentru aparatura medicala. De asemenea, s-au mai alocat bani si pentru Spitalul municipal si pentru cele din judet - Salonta, Stei, Beius, Baile Felix, Marghita. Sume considerabile. Consistente. In plus am avut o discutie cu managerul spitalului si vom suplimenta aceste fonduri pentru aparatura medicala in judetul Bihor, daca exista justificare foarte clara a nevoii de servicii medicale pentru care se achizitioneaza echipamente. Acestea sunt vestile bune pe care le-am adus astazi aici", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Sorina Pintea, la finalul festivitatii de decernare a Premiilor Mozes Karoly.

Ministrul Sanatatii a vizitat, de dimineata, santierul pentru extinderea UPU de la Spitalul Judetean, proiect initiat in 2015 cu finantare de la Banca Mondiala.

Cele 16 milioane de lei sunt necesare pentru achizitionarea diverselor dotari la Spitalul Judetean, intre care echipamente pentru blocul operator, un CT performant de 180 slice-uri si ecografe.

Spitalul Municipal din Oradea va primi o alta suma necesara celui de-al doilea accelerator de particule pentru radioterapie al Centrului Oncologic.

Citeste si:
Studentii medicinisti - nemultumiti de reprogramarea rezidentiatului
Studentii medicinisti -...

De asemenea, ministrul a afirmat ca sunt alocate fonduri pentru dotarea Spitalului Municipal din Beius cu un computer tomograf, alte 1,19 milioane de lei pentru dotari la Spitalul de Recuperare din Baile Felix, precum si sume pentru dotari la spitalele din Marghita si din Salonta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
FOTO: Cea mai mare clinica de mari arsi din Romania, functionala