Primarul General al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, a depus la Tribunalul Bucuresti, doua cereri de chemare in judecata impotriva Roxanei Wring, consilier general USR, si a deputatului USR Nicusor Dan, solicitand daune morale de 100.000 de euro pentru incalcarea dreptului la imagine, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis sambata AGERPRES de catre Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), ambele cereri sunt intemeiate pe faptul ca cei doi parati "au facut publice, in mod repetat, afirmatii false, calomniatoare, la adresa Primarului General si a Primariei Municipiului Bucuresti, in presa si prin intermediul retelelor de socializare online".

"Este mai mult o actiune de interes public decat una privata: increderea populatiei in institutiile statului poate fi afectata cu usurinta prin raspandirea in spatiul public a unor informatii eronate. In cele doua spete, ca si cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzatii total nefondate fata de actiuni municipale, fara nicio proba care sa le sustina. Practicarea unor astfel de campanii defaimatoare, prin care se transmite in mod repetat ca Primaria Capitalei ar prejudicia in vreun fel interesele populatiei, are ca efect sa scada credibilitatea institutiei publice. Doresc sa descurajez astfel de comportamente in societatea romaneasca, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispozitie - cea legala. Nu este neaparat cea mai comoda cale, dar prefer sa optez pentru o astfel de conduita decat sa aleg - asa cum au optat ei - pentru calea usoara a manipularii publice", a argumentat primarul Gabriela Firea, conform comunicatului mentionat.

In cele doua cereri se arata ca, in lipsa unor informatii documentate, exista posibilitatea solicitarii lor de la Primaria Capitalei, astfel incat datele prezentate sa contina si punctul de vedere oficial (in lipsa caruia cititorii nu isi pot forma o opinie informata).

Prin cererile inaintate se solicita Tribunalului sa constate incalcarea dreptului la imagine a Primarului General si obligarea de a formula scuze publice - prin intermediul mijloacelor mass media - presa scrisa si televiziune.

O alta solicitare priveste acordarea de daune morale in cuantum de 100.000 de euro, suma ce va fi destinata unor proiecte sociale, mai mentioneaza comunicatul PMB.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri