Guvernul discuta in sedinta de miercuri consecintele asupra Romaniei ce curg dintr-o hotarare a Tribunalului Uniunii Europene din 18 iunie 2019 privind litigiul fratilor Ioan si Viorel Micula si companiilor acestora cu statul roman, respectiv posibilitatea intrarii tarii in default, scrie Mediafax.

„Ar exista posibilitatea extrem de grava a activarii clauzelor de cross-default pe toate imprumuturile suverane – putand atrage astfel intrarea in default a Romaniei. De altfel, riscul de executare silita va putea aparea si in Romania, intrucat in dosarul de contestatie la executare nr. 15755/3/2014 instanta a dispus repunerea pe rol si a acordat termen pentru 4 septembrie 2019”, arata documentul pe care ministrul Finantelor Eugen Teodorovici il va prezenta Executivului.

Speta priveste un sir de procese in care statul roman a fost actionat in instante internationale de catre de cetatenii suedezi Ioan si Viorel Micula si societatile European Food S.A., Starmill S.R.L., Multipack S.R.L. impotriva Romaniei, in temeiul Acordului privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor intre Guvernul Romaniei si Regatul Suediei.

Sursa foto: Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
UE a produs anul trecut lumanari in valoare de 1,638 mld. euro