Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marti, ca va propune desfiintarea comisiei speciale privind legislatia pe justitie, condusa de Florin Iordache, scrie Agerpres.

"Am luat act ieri de decizia CCR. Mai mult ca sigur o sa avem o noua abordare. In primul rand o sa propun colegilor mei desfiintarea comisiei speciale Iordache sau comisiei speciale care s-a ocupat de modificarile pe justitie, a Codului penal si a Codului de procedura penala. Ele (modificarile - n.r.) o sa intre intr-un parcurs parlamentar normal, in primul rand la Senat, ca si prima camera sesizata, in comisiile juridice. Se pare ca functionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorita, dimpotriva, a creat, a avut un impact public negativ si asupra partidului pe care il reprezint si asupra institutiei Parlamentul Romaniei", a afirmat Ciolacu.

El a adaugat ca va exista o noua abordare in privinta modificarilor la Codurile penale, care vor fi, in primul rand, puse in acord deciziile de neconstitutionalitate ale CCR, iar apoi se va vedea daca este oportun o alta modificare.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, in unanimitate, luni, sesizarile formulate de USR, PNL si de presedintele Klaus Iohannis privind modificarile aduse de Parlament Codului penal si Codului de procedura penala, pe motiv ca Legislativul nu a transpus deciziile CCR incidente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri