DIICOT anunta oficial ca din analizele de laborator a rezultat profilul genetic al unei singure persoane - Alexandra Macesanu.

DIICOT a informat ca analizele au urmarit compararea profilului genetic cu cel al parintilor Alexandrei. Anchetatorii au primit informatia vineri seara de la INML. DIICOT precizeaza si de ce a fost informata familia fetei atat de rapid - la solicitarea acesteia, pentru a nu afla din alte surse si din compasiune, scrie Digi24.

Comunicatul integral al DIICOT:

"DIICOT continua activitatile incepute in ziua de ieri, potrivit comunicarii anterioare, prin cercetarea efectuata de echipe complexe, a locuintei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectueaza UP, politisti specializati in cercetarea infractiunii de omor, criminalisti si politisti din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizam ca, in urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate pana in prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Macesanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicata aseara, 2 august, de catre reprezentanti ai INML, urmand ca astazi sa ne fie transmis si raportul specialistilor continand aceleasi date.

Dupa ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgenta, conform dispozitiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea si functionarea DIICOT si art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificarile si completarile ulterioare privind organizarea judiciara.

Concluzia expertizei nu este o informatie confidentiala in cadrul urmaririi penale, ci este o informatie de interes public, care trebuia comunicata familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de indata si neintarziat anuntata, din respect si compasiune fata de suferinta pe care o resimte, avand in vedere si solicitarea acesteia in acelasi sens, respectiv de a nu lua cunostinta din alte surse de informare.

In raport de aceasta concluzie, urmarirea penala continua cu certitudine, intre altele si pentru infractiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activitatilor din ziua de astazi, vom reveni cu un nou comunicat / declaratie de presa si nu in ultimul rand, transmitem Condoleante familiei indurerate!", a informat DIICOT intr-un comunicat.

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, a declarat, vineri seara, ca ADN-ul din oasele gasite de la domiciliul lui Gheorghe Dinca si analizate de INML este al fetei. Ministrul Justitiei a anuntat familia.

Ulterior, el a spus ca va solicita o expertiza internationala a ramasitelor identificate la Caracal. El a sustinut ca bijuteriile din argint au fost gasite intregi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri