Cercetarile efectuate sambata la locuinta lui Gheorghe Dinca au vizat in principal stabilirea prezentei in acel loc a Luizei Melencu, adolescenta disparuta in luna aprilie, a anuntat purtatorul de cuvant al DIICOT, Mihaela Porime, scrie Agerpres.

"Cercetarea la fata locului (...) a vizat in special fixarea prezentei Luizei la domiciliul inculpatului. Cu ocazia cercetarii criminalistice au fost ridicate trei urme biologice, a fost efectuata o conducere in teren si (...) o activitate efectuata de catre politie, de cautare", a declarat Mihaela Porime la Caracal.

Intrebata cand vor fi gata testele ADN pentru Luiza Melencu, reprezentanta DIICOT a raspuns ca "urmeaza ca specialistii sa efectueze aceste teste".

Referitor la cele trei telefoane gasite in locuinta lui Gheorghe Dinca, Mihaela Porime a precizat ca s-a dispus o expertiza informatica.

"Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare data si chiar la ultima audiere a dat noi indicii. (...) Noi analizam orice pista posibila", a mai spus purtatorul de cuvant al DIICOT.

Sambata dimineata, DIICOT a anuntat ca din analizele de laborator ale probelor efectuate pana in prezent de INML in cazul de la Caracal a rezultat profilul genetic al unei singure persoane - Alexandra Mihaela Macesanu, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor fetei.

"DIICOT continua activitatile incepute in ziua de ieri, potrivit comunicarii anterioare, prin cercetarea efectuata de echipe complexe a locuintei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectueaza urmarirea penala, politisti specializati in cercetarea infractiunii de omor, criminalisti si politisti din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO. Precizam ca, in urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate pana in prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Macesanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor Alexandrei", se arata intr-un comunicat al DIICOT, transmis AGERPRES.

Gheorghe Dinca a recunoscut, la audieri, ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, in jurul orei 12,00, atunci cand a surprins-o cu telefonul in mana sunand la 112, si ulterior i-a incinerat corpul.

De asemenea, el sustine ca a ucis-o si pe cea de-a doua fata, Luiza Melencu, de 18 ani, insa anchetatorii nu au reusit sa afle de la el unde i-a aruncat corpul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri