Un operator al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta a fost sanctionat dupa ce, din greseala, a transmis sambata seara pentru o parte din judet, prin Ro-Alert, o avertizare meteo de cod rosu de furtuna, in conditiile in care era vorba de cod portocaliu, scrie Agerpres.

Potrivit sefului ISU "Dobrogea" al judetului Constanta, colonelul Daniel Popa, angajatul a primit o mustrare scrisa, nemaiputand participa pentru o perioada la eventuale examene de promovare.

"Din greseala, operatorul nu a modificat mesajul si l-a transmis cu codul rosu. Am intervenit ulterior (...). Mentionez ca eram in plin cod portocaliu, aveam peste 170 de apeluri. (...) Am sanctionat disciplinar ofiterul de serviciu, cu mustrare scrisa, va avea repercursiuni vizavi de evaluarea anuala si nu va putea participa la eventuale concursuri sau examene de promovare intr-un viitor apropiat sau semi-indepartat. Iar in plus, vom reinstrui personalul", a spus Popa.

Dupa transmiterea in mod gresit a avertizarii Ro-Alert, ISU Constanta a revenit cu precizari.

"Judetul Constanta este sub avertizare nowcasting de vreme severa de cod portocaliu. Mesajul pentru 'cod rosu' a fost o greseala pentru care ne cerem scuze. Se vor lua masuri . Oficial, in acest interval suntem sub avertizare de Cod portocaliu. Era prestabilit pe cod rosu de la cel anterior", a informat presa ISU "Dobrogea".

Prin Ro-Alert s-a transmis sambata o avertizare de vreme rea in judetul Constanta, pentru intervalul 18.35-19.30, ea fiind insa primita de cetateni dupa ce incepuse furtuna.

"Intr-adevar, exista un timp de la primirea de la ANM si transmiterea de catre noi, operatorului ii ia in jur de cinci minute pentru redactare", este una dintre explicatiile date de seful ISU "Dobrogea".

Vantul puternic a doborat zeci de copaci peste masini si a smuls acoperisuri, iar mai multe strazi au fost inundate, sambata seara, in urma unei furtuni care s-a produs in municipiul Constanta. Afectate de ploaia torentiala si vijelie au mai fost si alte cateva localitati din judet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri