Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis vineri ca nu mai are competenta sa judece dosarul familiei Cosma, deoarece Vlad Cosma nu mai este deputat, procesul fiind mutat la Tribunalul Prahova, noteaza Agerpres.

Un complet de trei judecatori s-a sesizat in oficiu si a decis ca nu mai este de competenta Instantei supreme sa judece acest dosar, deoarece Vlad Cosma nu mai are calitatea de deputat.

"Cu majoritate. Admite exceptia necompetentei dupa calitatea persoanei invocata din oficiu de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dispune trimiterea cauzei, ce formeaza obiectul dosarului nr.1547/1/2014 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala, la Tribunalul Prahova, spre competenta solutionare. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi 27 septembrie 2019. Cu opinia separata, in sensul respingerii exceptiei necompetentei dupa calitatea persoanei invocata din oficiu de Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in decizia instantei.

Initial, in noiembrie 2016, fostul presedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, in timp ce fiul sau, Vlad Cosma, a primit cinci ani de inchisoare. De asemenea, omul de afaceri, Razvan Alexe, si fostul sef al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, au primit 2 ani si 6 luni, respectiv, 6 ani de inchisoare.

Ulterior, in martie 2018, un alt complet de la Instanta suprema a decis rejudecarea dosarului, pe motiv ca o parte dintre martori au dat declaratii contradictorii in instanta si exista suspiciuni legate de modul in care procurorii de la DNA Ploiesti au administrat probele.

La rejudecare, procesul a fost amanat de mai multe ori, o parte dintre judecatorii din complet au fost schimbati, dupa care dosarul a fost trimis la Tribunalul Prahova, unde procesul se la relua de la zero.

In data de 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenta, si pe Mircea Cosma, pentru luare de mita si abuz in serviciu. Razvan Alexe a fost acuzat de trafic de influenta si dare de mita si Daniel Alixandrescu - de luare de mita si abuz in serviciu.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri