Fiscul a confiscat 100.000 de euro dintr-un cont al firmei offshore Crescent din Cipru, pentru recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, scrie Centrul de Investigatii Media (CIM).

Avocatii Crescent au contestat executarea contului companiei. Dupa ce, in faza de fond a procesului, confiscarea celor 100.000 de euro de la Crescent a fost declarata legala, instanta din apel a constatat un viciu procedural din partea Fiscului si dat castig de cauza firmei Crescent.

La jumatatea anului trecut, procedura de executare a Crescent a fost anulata, fara insa ca Fiscul sa fie obligat de judecatori sa dea si banii inapoi offshore-ului cipriot.

La finalul anului 2019, Crescent s-a adresat din nou unei instante, cerand acum direct ca Fiscul sa fie obligat sa-i returneze banii luati in tentativa de a-l executa silit pe Voiculescu.

In 2017, Dan Voiculescu si complicii sai platisera doar 3,68% din cei aproximativ 60 de milioane de euro, prejudiciul total din dosarul ICA. Instanta a mai dispus ca statul sa ii confiste exclusiv lui Voiculescu inca 3,5 milioane de euro, din care ANAF reusise, in 2017, sa confiste aproximativ jumatate de milion de euro, plus alte cateva asset-uri.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri