Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat marti dimineata propunerile pentru cele trei functii de sefi de mari parchete: Gabriela Scutea - pentru functia de procuror general al Romaniei, Crin Bologa - pentru functia de procuror-sef DNA si Georgiana Hosu - pentru procuror-sef DIICOT.

In lupta pentru sefia Parchetului General au intrat opt procurori, pe lista candidatilor fiind si actualii adjuncti ai procurorului general, Laura Oprean si Horatiu Radu.

Procurorul Gabriela Scutea a fost unul dintre candidatii grei pentru aceasta functie. A fost adjunctul Laurei Codruta Kovesi, in vremea cand aceasta din urma era procuror general.

Dupa Parchetul General (2006-2013), Gabriela Scutea a fost, in perioada 2013-2016, inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana pe aspectele referitoare la indeplinirea conditionalitatilor stabilite in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar si lupta anticoruptie. Din aceasta pozitie a ajuns, in ianuarie 2016, secretar de stat in mandatul Ralucai Pruna la Ministerul Justitiei.

In aprilie 2019, Gabriela Scutea a iesit in evidenta cu o declaratie pe care i-a adresat-o fostului ministru al Justitiei, Tudorel Toader. Ea candida pentru functia de procuror general al Romaniei si i-a spus lui Toader ca a fost unul dintre magistratii care s-au dus sa protesteze la Bruxelles, deoarece a fost nemultumita de modul in care a fost adoptata controversata OUG 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri