Primaria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) in anul 2020, potrivit proiectului afisat in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii. Din acesti bani, subventiile pentru RADET si RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale si alte institutii finantate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investitii sunt estimate la circa 2 miliarde lei, scrie Hotnews.ro.

Pentru biserici, Gabriela Firea propune alocarea a 10,4 milioane lei, dar Catedrala Mantuirii Neamului nu primeste niciun ban. Pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic se propune alocarea a 173 milioane lei, prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Pentru statui se aloca 12 milioane lei.

La ce proiecte mari de infrastructura vrea sa dea primarul Gabriela Firea bani

Pentru Sala Polivalenta de langa Arena Nationala se propune alocarea a 10 milioane lei, iar pentru Patinoarul Flamaropol - 2 milioane lei. La pistele de biciclete se dau 42,7 milioane lei, banii primiti de la Ministerul Mediului si necheltuiti anii trecuti.

Pentru pasajul pietonal de la Piata Eroii Revolutiei se dau 4,3 milioane lei. Strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu primeste 20 milioane lei, iar Pasajul Ciurel si Strapungerea spre A1 - 162 milioane lei, potrivit propunerii facute de Gabriela Firea.

Pentru refacerea liniei de tramvai de pe Bulevardul Aerogarii se propune alocarea a 5 milioane lei, iar pentru parcarea de la capatul Soselei Pantelimon - 84 milioane lei.

Pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza se propune alocarea a 41 milioane lei, pentru Prelungirea Ghencea-Domnesti - 50 milioane lei, iar pentru Pasajul de la Doamna Ghica se propune alocarea a 75 milioane lei.

Din fonduri europene Primaria Capitalei estimeaza ca va primi 1,3 miliarde lei, in principal pentru achizitia de tramvaie si autobuze electrice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri