Amenzi de pana la 6 mii de lei si peste o suta de ore de munca in folosul comunitatii pentru cei care ii deranjeaza pe vecini cu bormasina ori la petreceri galagioase. Iar daca recidivam, sanctiunile sunt si mai dure. Noile prevederi au intrat in vigoare de astazi, scrie Digi24.

Mare atentie atunci cand ascultati muzica sau faceti mici lucrari de amenajare in locuinta. Incepand de astazi, 26 ianuarie, sanctiunile pentru cei care ii deranjeaza pe vecini cresc semnificativ. Este vorba de amenzi care pot ajunge pana la 6.000 de lei si pana la 150 de ore de munca in folosul comunitatii.

Noua lege prevede amenda intre 200 si 1.000 de lei pentru cei care tulbura linistea vecinilor folosind orice aparat sau strigate si larma. Daca fapta se repeta in 24 de ore, amenda se ridica la 1.500 de lei si 100 de ore de munca in folosul comunitatii.

Vor fi sanctionati si cei care deranjeaza vecinii noaptea sau la pranz. Amenda ajunge la 3.000 de lei si 120 de ore de munca in folosul comunitatii daca fapta se repeta. Si cei care organizeaza petreceri sunt vizati de noile masuri. In prima faza, sanctiunea este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 de lei, iar daca nu se conformeaza vor avea de platit intre 3.000 si 6.000 de lei, si, bineinteles pana la 150 de ore de munca in folosul comunitatii.

Sursa foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri