Astazi intra in vigoare mai multe modificari de lege ce instituie reguli noi privind procedurile de legitimare, control corporal, al bagajelor sau al vehiculului si precizeaza conditiile in care politistul poate folosi forta sau conduce o persoana la sectie, informeaza Politia Romana, potrivit Hotnews.ro.

Pe langa regulile de actiune ale politistului, sunt introduse ”garantii suplimentare pentru respectarea drepturilor cetateanului”, se spune intr-un comunicat de presa.

Principalele modificari aduse legislatiei actuale, potrivit Politiei Romane:

”Este inasprit cadrul juridic pentru o serie de fapte antisociale, precum refuzul persoanei de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale sau organizarea de petreceri private in spatiul public, in proximitatea imobilelor cu destinatia de locuinte.

Politistul are dreptul sa solicite persoanei care face obiectul legitimarii sa tina mainile la vedere si, dupa caz, sa renunte temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

Totodata, acesta are dreptul sa conduca o persoana la sediul politiei, atunci cand: nu s-a putut stabili (pe loc) identitatea acesteia, ori exista motive verosimile pentru a banui ca identitatea declarata nu este reala sau documentele prezentate nu sunt veridice; din cauza comportamentului, locului, momentului, circumstantelor, ori bunurilor aflate asupra sa, creeaza motive verosimile pentru a banui ca pregateste sau a comis o fapta ilegala; prin actiunile sale pericliteaza viata, sanatatea sau integritatea corporala, a sa ori a altei persoane sau ordinea publica; luarea unor masuri legale, pe loc, ar putea crea un pericol pentru aceasta sau pentru ordinea publica.

Citeste mai multe pe hotnews.ro.

Sursa foto: Politia Romana Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri