Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat ca Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 1 salveaza Padurea Baneasa, scrie Agerpres.

"In colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Directia Silvica Ilfov - Romsilva, am gasit solutia pentru a salva Padurea Baneasa, in urmatoarea forma: toate terenurile care se regasesc astazi ca padure intravilan se vor transforma in extravilan padure, pentru a le asigura gradul maxim de protectie prevazut prin legislatia silvica, care stipuleaza ca un teren incadrat ca padure, aflat in extravilan, nu-si poate schimba destinatia; pe langa acestea, Codul Silvic (legea 46/2008, cu modificarile si completarile ulterioare) interzice includerea padurilor in intravilan", a postat Tudorache pe Facebook.

El a mentionat ca a cerut echipei de elaborare a PUZ-ului, aflata sub coordonarea directa a arhitectului-sef, ca locuitorii Sectorului 1 sa beneficieze de un procent mai mare de spatiu verde, care sa se traduca intr-o calitate crescuta a vietii.

Tudorache a precizat ca a convocat joi o sedinta de lucru cu echipa care elaboreaza PUZ-ul Coordonator al Sectorului 1, in care a cerut in special detalii despre situatia Padurii Baneasa.

"Am inteles ca in Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, documentatia care a stat la baza elaborarii noului PUZ, Padurea Baneasa se intindea pe o suprafata aproximativa de 220,95 hectare extravilan si 56,55 hectare intravilan. La acel moment (cu peste 20 de ani in urma), in cadrul Padurii Baneasa au fost cuprinse, pe langa suprafata V7 (Paduri si plantatii forestiere) si zone de tip M3, S1 si A4, care ar fi permis defrisarea. In plus, in decursul timpului, pe zona Padurii Baneasa au fost aprobate 3 documentatii de tip PUZ, care au solicitat schimbarea incadrarii terenurilor din V, respectiv V7 conform PUG, in alta categorie, de tip M, mai exact M3. Suprafata cumulata a acestor 3 PUZ-uri este de aproximativ 1,71 hectare, iar perioada in care acestea au fost aprobate este 2007 - 2012", a precizat edilul.

Potrivit lui Tudorache, in prezent in cartea funciara a imobilelor (terenurilor) la categoria de folosinta, terenurile figureaza curti - constructii, ceea ce permite edificarea acestora conform zonei functionale din care fac parte.

"O reglementare de tip PUZ la acest nivel are obligatia legala de a tine cont de situatia existenta din teren, de a prelua documentatiile in vigoare si cele care au produs efecte. Pe langa cele mentionate, trebuie sa mai tina cont si de necesitati actuale de dezvoltare ale orasului si de optiunile si nevoile locuitorilor sectorului. (...) In concluzie, unul dintre scopurile majore ale PUZ-ului Coordonator Sector 1 este acela de a stopa mecanismul folosit in prezent la defrisarea padurii Baneasa, prin includerea acesteia in intravilanul localitatii", a adaugat Tudorache.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri