Inspectorii pentru Protectia Consumatorilor au aplicat amenzi contraventionale de 50.000 de lei si au oprit de la comercializare 450,9 kilograme de produse alimentare neconforme, in urma controalelor efectuate joi si vineri la 21 de unitati de alimentatie publica de pe raza judetului Botosani, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

De asemenea, a fost suspendata activitatea la doi operatori economici "de renume" din Botosani pana la remedierea abaterilor constatate. Este vorba de restaurantele "Casa Lux" si "Miorita".

"Consilierea operatorilor economici pentru a asigura bunuri si servicii de calitate consumatorului roman, este dezideratul meu in calitate de presedinte ANPC. Am participat in aceste zile la actiuni de verificare si control ale operatorilor economici care desfasoara activitati de alimentatie publica pe raza judetului Botosani, coordonand, totodata, si actiunea de control la nivel national. Am intalnit abateri grave peste care nu am trecut si nu voi trece cu vederea. Astfel, doi operatori economici de renume din Botosani, au primit masura complementara de oprire temporara a prestarii de servicii pana la remedierea abaterilor constatate. In total s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 50.000 de lei in urma verificarii celor 21 de agenti economici si am oprit de la comercializare 450,9 kilograme de produse alimentare neconforme precum: carne, legume si produse lactate", a declarat presedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, intr-un comunicat remis Agerpres.

Pe de alta parte, seful ANPC spune ca a gasit si operatori economici pe care i-a felicitat pentru modul in care isi desfasoara activitatea, oferindu-le consumatorilor produse si servicii conforme standardelor.

Presedintele ANPC s-a aflat joi si vineri in judetul Botosani pentru a coordona o serie de verificari care fac parte dintr-o ampla actiune tematica de control, la nivel national, care vizeaza unitatile de alimentatie publica si in saloanele ce au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia inceputului primaverii.

"Situatia dramatica de la restaurantul din Feldioara (judetul Brasov), acolo unde 11 persoane au fost spitalizate ca urmare a unei toxiinfectii alimentare, m-a determinat sa ma implic personal, in diverse zone ale tarii, in coordonarea actiunilor de control ANPC, pentru a preveni astfel de incidente nedorite, cu atat mai mult cu cat ne aflam intr-o perioada in care urmeaza sa se organizeze o serie de evenimente specifice zilelor de Valentines Day, Dragobete, 1 Martie sau Ziua Internationala a Femeii. Voi participa alaturi de colegii de la Botosani, pentru inceput, in aceste zile, pentru a verifica daca aspecte precum conformitatea alimentelor, conditiile de expunere si depozitare, dotarile bucatariilor din unitatile de alimentatie publica, sunt conforme cu legislatia in vigoare, precum si in ce masura sunt respectate drepturile consumatorilor de catre operatorii economici", a declarat joi presedintele ANPC, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Un numar de 11 persoane, printre care un copil, s-au prezentat in data de 8 februarie, la spital, cu suspiciune de toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat din preparatele servite la un botez in localitatea Feldioara, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov.

O parte dintre cei 11 s-au prezentat, cu stare de rau, la Centrul de permanenta din Feldioara si au fost transportati, ulterior, la spital, la Brasov, de echipajul SMURD ATPVM Covasna (de transport victime multiple). Restul s-au adresat direct unitatii medicale din municipiul resedinta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri