Poliţiştii au confiscat peste 33.000 de măşti de protecţie şi au aplicat o amendă de 20.000 de lei unei societăţi comerciale, în urma unui control la punctul de lucru al firmei din Bucureşti, scrie Agerpres.

"La data de 22 aprilie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza datelor şi informaţiilor deţinute, au organizat şi desfăşurat un control economico-financiar la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, care efectuează activităţi de import de produse de protecţie, urmărindu-se în principal modul în care este respectată, aplicată şi materializată în documentele financiar-contabile legislaţia din domeniul echipamentelor de protecţie şi a produselor medicale", informează un comunicat al DGPMB.

Din verificări a rezultat că, din data de 9 aprilie şi până în prezent, societatea comercială a importat echipament de protecţie - aproximativ 20.500.000 măşti faciale non-medicale, în data de 22 aprilie constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un plus de peste 33.700 bucăţi măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate.

"Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unităţi, identificată în depozitul societăţii comerciale, sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie", arată sursa citată.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1 lit.e din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziţie contractele de muncă încheiate.

La punctul de lucru s-au aflat şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări care au efectuat verificări cu privire la legalitatea dreptului de şedere pe teritoriul României, una dintre persoane fiind preluată de către această unitate.

"Cu privire la cele peste 33.700 bucăţi măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate, acestea vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit", mai arată sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri