Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării dosarului ''10 august'', afirmând că procurorilor şi judecătorilor le revine "obligaţia morală şi legală" de a afla şi prezenta adevărul.

Premierul consideră că adevărul despre incidentele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei trebuie stabilit în justiţie, adică de o instanţă învestită cu acest drept, de aceea apreciază decizia de continuare a anchetei, conform Agerpres.ro.

"Este inadmisibil că la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat şi dispus acţiunea de reprimare a unei manifestaţii care începuse paşnic. Cetăţenii şi justiţia din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeaşi soartă ca cele ale Mineriadelor şi Revoluţiei. Procurorilor şi judecătorilor le revine obligaţia morală şi legală de a afla şi prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate şi cetăţenii au dreptul de a şti cu exactitate din ordinul cui au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august 2018", subliniază Ludovic Orban.

Potrivit sursei citate, declasificarea raportului privind evenimentele din 10 august 2018 a fost una dintre priorităţile Guvernului Ludovic Orban încă de la învestire.

"Ministerul Afacerilor Interne a dus la îndeplinire acest obiectiv, în condiţiile în care raportul a fost menţinut clasificat de reprezentanţii Guvernului anterior, deşi anchetatorii au solicitat în repetate rânduri declasificarea datelor. Mai mult, au fost luate măsurile necesare şi pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile - 10 şi 11 august. Reprimarea cu brutalitate a unei manifestaţii paşnice de către forţele de ordine nu trebuie să scape nepedepsită", se mai spune în comunicat.

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial marţi soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri