În România există o instituţie publică unde şefii sunt numiţi pe viaţă. Este vorba despre Consiliul Legislativ, cel care avizează toate legile dezbătute în Parlament. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi, scrie Digi24.

Cei de la conducerea Consiliului Legislativ nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Actualul preşedinte are 77 de ani, este pensionar şi se află în conducerea Consiliului de un sfert de secol. Mai întâi a fost şeful unei secţii iar apoi, preşedintele instituţiei.

În 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei.

Acum are 77 de ani, este pensionar şi continuă să conducă Consiliul Legislativ. De ceva vreme în minte i-a încolţit gândul retragerii. Spune că ar fi făcut pasul mai demult doar că, posturile de preşedinţi de secţii au fost vacante de ani de zile şi nu ar fi avut pe cine să lase în loc.

Nu are o explicaţie pentru faptul că legea Consiliului Legislativ dă posibilitatea şefilor să rămână în funcţie pe viaţă. Spune că a atras atenţia politicienilor să modifice lege dar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Ştiţi foarte bine că PSD a controlat autoritar aceste lucruri, este şi motivul pentru care domnul Iliescu e acolo, nu mai ştie lumea de când e domnul Iliescu acolo, acum când s-au făcut numirile, aţi văzut că au fost numiţi doi fruntaşi din guvernările pesediste", a declarat Daniel Fenechiu, senator PNL.

Citește mai multe pe Digi24.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri