Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost adoptat în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, cu 30 de voturi favorabile, 8 împotrivă şi 3 abţineri, scrie Agerpres.

Consilierul municipal USR Ana Ciceală a criticat proiectul, arătând că acesta prevede o "densificare maximală" şi generează o "degradare a condiţiilor de viaţă" ale locuitorilor, fiind diminuate "zeci de hectare de spaţii verzi". Ea a opinat că proiectul este "absolut nociv pentru Bucureşti", menţionând că oraşul se află în procedură de infringement din cauza poluării şi suferă de lipsa spaţiilor verzi.

"PUZ Sector 2 prevede densificare maximală, distribuită pe toată suprafaţa sectorului şi asta are ca rezultat următoarele aspecte: se degradează semnificativ condiţiile de viaţă ale locuitorilor Sectorului 2, fiindcă se propune dezvoltarea în zone în care dotările, serviciile publice şi infrastructura lipsesc sau au capacitatea de deservire depăşită, fără ca aceste zone să fie în prealabil viabilizate. Se afectează caracterul unitar al unor zone, dar şi al patrimoniului urbanistic şi arhitectural. Cel mai important e că sunt diminuate sau se propun la construire zeci de hectare de spaţii verzi, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte PUZ-uri de sector: Sector 3 - cu care suntem în instanţă; Sector 4, Sector 6", a precizat Ciceală.

Arhitectul şef al Municipiului Bucureşti, Ştefan Dumitraşcu, a declarat că rolul documentaţiei este de a continua "o legătură mimetică" cu sectoarele vecine, dar şi că proiectul a fost supus consultărilor publice şi va asigura "pentru următorii cinci ani o dezvoltare normală şi nu punctuală, nu pe sărite" pentru întreg Sectorul 2.

"Apreciaţi oportunitatea unei documentaţii care va genera reglementări pe 27 din cei 32 de kilometri pătraţi pe care se întinde Sectorul 2. Rolul acestei documentaţii, rolul major, este de a continua o legătură mimetică, dacă nu chiar simbiotică cu vecinii, respectiv Sectorul 3 şi Sectorul 1, de a reglementa în unificare salba de lacuri care străbate Sectorul 2, de a contrabalansa dezvoltarea dezechilibrată din ultimele două decenii, nord-sud, prin oferirea unor posibilităţi de construire în zona sudică a Sectorului 2, pentru a evita acea densificare maximală. Este o documentaţie la care am muncit împreună cu echipa de la Direcţia Generală, precum şi cu proiectanţii şi nenumăraţi oameni - de specialitate sau nu - din Sectorul 2, în cadrul celor nu mai puţin de cinci consultări publice, atât fizice, în săli, cât şi online, ultima dintre ele având loc acum mai puţin de trei săptămâni şi ale căror concluzii raţionale au fost cuprinse în această documentaţie", a spus Dumitraşcu.

Într-o conferinţă de presă, deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, declara că prin PUZ sector 2 dispar zeci de hectare de spaţiu verde, inclusiv spaţii verzi de pe malurile lacurilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri