Angajaţii din sectorul HoReCA au protestat astăzi, între orele 17:00 şi 18:00, la locul de muncă faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele.

Aceştia au oprit lucrul timp de o oră şi au ieşit în faţa locului de muncă purtând pancarte pe care scria "Guvernul ORBan, CoVid legislativ", "Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi"," Vedeţi că vi se răceşte economia", "Suntem 40.000 de firme. Contează?" etc, încercând să atragă atenţia asupra situaţiei de criză în care se află cei 400.000 de angajaţi din hoteluri şi restaurante în urma restricţiilor impuse de autorităţi.

Acţiunea de protest a fost iniţiată de organizaţiile patronale din industria turismului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de interdicţia autorităţilor privind deschiderea restaurantelor.

Liderul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Daniel Mischie, a apreciat miercuri dimineaţa că un număr de 200.000 de lucrători vor participa la proteste.

"Pe întreaga industrie HoReCa avem o estimare de 200.000 de lucrători care vor participa la acest protest, oameni care lucrează în hoteluri, agenţii de turism şi restaurante, care vor manifesta în faţa locaţiilor astăzi faţă de tratamentul incorect aplicat industriei HoReCa", a declarat Daniel Mischie într-o conferinţă de presă.

Vezi și: Patronii restaurantelor se întreabă de ce afacerile lor sunt închise, in vreme ce bisericile rămân deschise

Iohannis, despre sectorul HoReCa

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, până nu se va înregistra o descreştere consistentă a epidemiei cu noul coronavirus, nu vor fi luate alte măsuri de relaxare cu privire la terase şi restaurante.

"Înţeleg foarte bine această preocupare din zona HORECA şi trebuie să admitem că este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor şi va continua să elaboreze scheme de ajutor. Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică a întregii populaţiei. Şi, în condiţiile în care numărul de bolnavi creşte în fiecare zi, avem un număr mare de bolnavi în plus faţă de ziua anterioară, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile", a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic.

"Până când nu reuşim să ajungem la un număr mic de cazuri, deci până când nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei, nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic", a precizat Iohannis.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri