Poliţiştii au aplicat, în această săptămână, 6.757 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.705.471 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară, impuse din cauza epidemiei de COVID-19.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat în perioada 13 - 19 septembrie, 17.938 de operatori economici şi 142.326 de persoane, a informat MAI, conform Agerpres.ro.

"Au fost aplicate 6.757 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.705.471 de lei dintre care: 4.198 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 587.435 de lei şi 232 sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.) în valoare de 441.896 de lei", a precizat MAI.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate şi 2.327 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 676.140 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

"La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaţionalizată începând cu data de 04.07.2020, ora 00,.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în perioada 13 - 19 septembrie a.c., au fost primite 122 de apeluri telefonice. Sesizările au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi al altor 20 judeţe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării sociale. 19 dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor", a menţionat MAI.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri