Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat că în instituție există suspiciuni privind conflicte de interese ale unor angajați, care ar fi protejat astfel unele firme supuse controlului. Apostol a declarat că actuala conducere a ASF a sesizat DIICOT, scrie G4Media.

”Cele mai mari suspiciuni sunt pe piața asigurărilor. Conducerea actuală a ASF a sesizat două tipuri de controale viciate: fie controalele au fost efectuate astfel încât să ducă la sancțiuni superficiale, fie să ducă la o sancționare drastică, dar cu ușurința contestării pe motiv de vicii de procedură”, a declarat Daniel Apostol.

Economica.net a scris în premieră despre suspiciunile noii conduceri a ASF față de controalele realizate anii trecuți. Astfel, au audit al activității a arătat că există erori neașteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private), cât și în notele emise de Direcția Juridică.

Mai mult, un angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut, pe11 ianuarie 2021, un denunț la DNA privind potențiala săvârșire a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție din partea structurilor de conducere ale ASF. Acesta acuză conducerea ASF de un posibil abuz în serviciu prin omisiunea nejustificată de a lua măsurile de control și sancționare a unor asigurători RCA rău platnici, în ciuda miilor de reclamații făcute de păgubiții RCA.

ASF este condusă de Nicu Marcu, numit de Parlament în iunie anul trecut. El a demarat o reorganizare a instituției care arbitrează trei piețe cu cifră de afaceri de miliarde de euro: asigurările, piața bursieră și pensiile private.

Sursa foto: Facebook/ Autoritatea de Supraveghere Financiară

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri