În noul an, proiectele tale nu mai pot fi amânate. Dacă ți-ai făcut planuri importante pentru această perioadă, pregătește-te cu forțe proaspete și fă tot posibilul pentru a le transforma în realitate. Deschiderea unei afaceri poate părea o provocare în contextul actual, dar cu un plan bine pus la punct și cu o analiză atentă a riscurilor poți obține rezultate de succes. Nu-ți asuma riscuri inutile, însă nu uita nici că orice pas important și măreț vine cu anumite obstacole. În special în zona financiară, totul se poate mișca mai greu la început și este important să fii pregătit.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți formezi o idee despre nevoile tale:

Separă finanțele personale de cele de business

Pentru început este important să poți separa în continuare viața personală de cea profesională, iar asta implică și categoria financiară, mai ales că trebuie să ai în vedere cash flow-ul încet și redus care va exista în perioada de debut a afacerii tale. În acest fel vei putea să faci mai multe achiziții și să investești în oameni talentați, în timp ce păstrezi și un alt job sau dacă îți plătești un salariu din profitul businessului. De asemenea, ai mereu opțiunea de a face credite online atunci când cheltuielile te iau prin surprindere, mai ales dacă acestea sunt necesare atât pentru familie, cât și pentru firma ta. Nu uita că este esențial să faci și economii, să ai mereu ceva pus deoparte, pentru a depăși situațiile imprevizibile care pot apărea în viața oricărui antreprenor.

Analizează profilul clientului ideal

Înainte de a porni în lumea businessului vei fi nevoit să faci mai multe analize, precum cea a pieței. Profilul clientului este esențial, deoarece te ajută să-ți faci o idee aproape clară despre oamenii cărora se adresează produsul sau serviciul tău. În acest fel poți determina dacă direcția în care vrei să pornești este una de succes sau dacă trebuie să faci mici schimbări. Este mult mai ușor să pornești o afacere când știi că există interes pentru ideea ta. Trebuie să ții minte și că începutul va fi mai anevoios și să decizi în ce vrei să investești cât mai devreme. De exemplu, poți opta pentru campanii de marketing care se derulează încă dinainte să îți începi activitatea propriu-zisă. Acestea te vor ajuta să aduni cât mai multe date și informații despre clienți și competitori, dar și să-ți faci numele cunoscut.

Pune bazele unui sistem de gestionare a finanțelor

Gestionarea finanțelor este o mare parte din viața unui antreprenor, așa că nu ignora importanța acestui aspect. Discută cât mai devreme cu un contabil sau cu o echipă care te poate susține în drumul tău spre succes. Vei avea nevoie de o înțelegere profundă a taxelor, impozitelor și a sistemului de contabilitate în general. În special dacă nu ai avut alte tangențe cu acest domeniu și vrei doar să deschizi o afacere de viitor. Sprijinul oferit de oameni, dar și de sistemele de gestionare a taxelor și finanțelor îți va face treaba mult mai ușoară. Bazează-te mult pe digitalizare și evită hârtiile care se adună în birouri, deoarece în lumea post pandemie flexibilitatea și deschiderea către inovație sunt cheile.

Ține cont de toate aspectele care te obligă să investești în afacere și nu da în spate când te lovești de greu. Dacă ești pregătit și ai oamenii potriviți lângă tine, poți doar să excelezi.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri