Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) va fi desfiinţată, atribuţiile acesteia urmând să fie preluate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), menţionând că şi-a exprimat acordul în acest sens şi premierul Florin Cîţu.

Drulă a salutat recenta acţiune a procurorilor în cazul ARSVOM şi a subliniat că la respectiva instituţie s-a derulat un control pornit la cererea sa.

"În martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a prea putut ieşi din port pentru că era vreme rea, iar barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control acolo, control încheiat, care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziţii. Anunţ că această agenţie va fi desfiinţată, am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul, iar atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU, pentru că, de fapt, nici nu-şi prea avea rostul, iar prin felul în care au acţionat - şi vedem şi aceste acuzaţii, este un dosar în curs care va trebui finalizat - arată că sunt suspiciuni mari de integritate, de competenţă grave şi vom desfiinţa această agenţie", a explicat Cătălin Drulă într-o conferinţă de presă.

Ministrul Transporturilor a adăugat că a trimis corpul de control şi la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Portul Galaţi sau Autoritatea Navală Română, pentru că şi acolo sunt suspiciuni.

"Acolo am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionişti la fel ca la Portul Constanţa, în consiliile de administraţie. Este un proces amplu de numire a profesioniştilor, de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani, ca să nu mai stea la mâna politicului şi face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem", a detaliat Cătălin Drulă.

Directorul ARSVOM, Daniel Manole, a fost revocat din funcţie, joi, după ce a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri