Primarul Sectorului 5 a fost reținut pe Aeroportul Otopeni. Cristian Piedone a fost dus sub escortă la DNA pentru audieri într-un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu. Ar fi fost denunțat chiar de fostul primar, Daniel Florea.

UPDATE 17:50 Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat la ieşirea din sediul DNA, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar deschis la începutul anului trecut. El a adăugat că fostul edil al sectorului Daniel Florea s-ar fi denunţat singur când a mers la DNA să arate mai multe nereguli.

"Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur. Probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli din Sectorul 5. În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni de zile a făcut aceste denunţuri. (...) Într-o furie că 'i s-a luat costiţa din fasole'", a spus Piedone.

UPDATE 17:30 Conform comunicatului DNA, ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.”

Potrivit aceluiași comunicat, după preluarea funcției de primar, Piedone ”cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.”

Este vorba despre un dosar nou, nu despre dosarul Colectiv, în care Piedone a fost deja condamnat în primă instanță, dar pentru fapte petrecute pe vremea când conducea sectorul 4 al Capitalei.

Potrivit surselor G4Media.ro, destinația finală a primarului Sectorului 5 era Italia, iar în Germania urma să facă doar o escală. Nu este clar în acest moment dacă este vorba despre unul și același avion pentru care a fost anunțată în cursul dimineții o alertă cu bombă. Avionul urma să decoleze la ora șase.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunțe pe data de 3 mai sentința definitivă în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 5

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri