Licitatia de Primavara 2011 organizata de Artmark a inregistrat vanzari totale de 1.268.575 euro si a reusit primele doua vanzari de peste 200.000 euro, ambele apartinand pictorului Nicolae Grigorescu.
O opera importanta in creatia grigoresciana, pictura Carciuma la Rucar, provenita din colectia lui Ion Luca Caragiale, ilustrand o scena caracteristica pentru satul romanesc traditional a stat, printre alte lucrari de prestigiu, in centrul atentiei Licitatie de Primavara 2011.

Estimata la o valoare cuprinsa intre 80.000 si 140.000 euro, lucrarea a fost disputata de sase participanti, trei prin telefon si trei licitand din sala sau prin reprezentanti prezenti in sala. Tabloul a urcat in fruntea clasamentului celor mai scumpe picturi vandute pe piata romaneasca de arta, fixand totodata un nou record pentru opera lui Nicolae Grigorescu (230.000 euro).

Licitatia de Primavara a Artmark, in cifre:


"Asteptarile noastre in legatura cu dezvoltarea pietei romanesti de arta in 2011 se dovedesc a fi intemeiate. Volumul total al vanzarilor publice de arta, la sfarsitul anului, estimam ca va fi intre 10 si 15 milioane de euro, fata de cele 8 milioane din 2010 si cele 3,6 milioane din 2009. Pe masura ce mizele financiare cresc, iar piata devine tot mai transparenta, organizata si reglementata, apar noi oportunitati pe intregul circuit al operei de arta, de la artist, la cumparator", a declarat Manuela Plapcianu (foto), CEO al Artmark.

Numarul mare de lucrari importante din Licitatia de Primavara, asa-numitele opere-vedeta, sunt inca un argument pentru o piata functionala. Ele demonstreaza, pe de o parte, increderea proprietarilor de lucrari de arta in puterea pietei romanesti, pregatita sa le absoarba, iar pe de alta parte cererea in continua crestere pentru opere de prima marime, ale maestrilor artei romanesti, potrivit lui Plapcianu.

Cele mai semnificative recorduri de autor:

1. Stefan Dimitrescu - Ulita, 20.000 euro

2. Nicolae Grigorescu - Carciuma la Rucar, 230.000 euro

3. Teodor Harsia - Cusatoreasa, 4.500 euro

4. Ion Irimescu - Clepsidra, 17.000 euro

5. Constantin Isachie Popescu - Mesteceni, 5.000 euro

6. Ion Tuculescu - Mare fermecatoare, 105.000 euro

Cele mai ridicate valori atinse:














Societatea de Administrare a investitiilor Certinvest a anuntat, saptamana aceasta, ca vrea sa lanseze, in urmatoarele saptamani, primul fond de investitii in arta din Romania.

Fondul se adreseaza investitorilor care sunt interesati de investitiile in arta, dar nu au cunostintele sau mijloacele financiare necesare pentru a cumpara pe cont propriu sau investitorilor care doresc sa isi diversifice portofoliul prin investitii alternative.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri