Turul Frantei, celebra competitie internationala a ciclistilor profesionisti ,are loc anul acesta in perioada 2- 24 iulie. Daca vreti sa luati parte la cateva etape ale competitiei, atunci ar trebui sa va cautati cazare si sa va informati cu privire la traseul pe care ciclistii il urmeaza.
“Desi nu am avut pana acum cereri speciale pentru Turul Frantei, au fost clienti care si-au ales ca destinatie in iulie Franta si orase de pe traseul oficial. Probabil ca cei interesati de eveniment se duc in Franta cu gandul ca isi vor organiza la fata locului propriul traseu”, spune Cristian Francu, CEO la Klever Travel.

El a adaugat ca in functie de bugetele disponibile si de dorintele clientilor, agentia sa poate oferi cazare si transport personalizat, pentru fanii ciclismului.

Paris, etapa finala

Astfel, pentru etapa finala de la Paris, va puteti alege un city break prin Klever Travel de la 335 euro de persoana, transport cu avionul si cazare la un hotel de 2 stele. Ofertele nu includ asigurarea medicala sau excursiile optionale din oras (Turnul Eiffel, Luvru, etc).

Si agentia de turism Happy Tour ofera servicii personalizate, in functie de cerinte, desi reprezentantii grupului au declarat ca nu au avut cereri specifice pana acum pentru localitatile prin care se desfasoara competitia.

Cu toate acestea, tot pentru etapa finala de la Paris exista city break-ul cu cazare pornind de la 320 euro, cazare la hotel Bristol Republique de 3 stele in camera dubla cu mic dejun inclus si transportul cu avionul, fara taxe de aeroport incluse. De asemenea, iubitorii ciclismului pot opta pentru pachetul de 355 euro de persoana, cu doua nopti cazare la hotel Mirific Opera de 3 stele cu mic dejun si transport cu avionul incluse.

Pentru celelalte etape, dintre care mai cunoscute sunt Grenoble si Le Mans, se pot discuta cu agentiile variante de transport cu trenul sau avionul si cazare la pensiuni sau chiar hoteluri din respectivele localitati.

Grenoble, Le Mans

Astfel, potrivit portalului Infoturism, cazarea la Grenoble, la hotel Hipark de 3 stele costa, in perioada Turului Frantei de la 49 euro pe noapte, cu mic dejun inclus, prin agentia Aristocrat Travel.

In ceea ce priveste transportul, O cursa Air France pana la Le Mans costa, in perioada Turului, in jur de 680 euro dus-intors, cu taxele incluse, potrivit site-ului companiei aeriene.

Pirinei, Lourdes

Pentru zonele montante inalte este recomandat sa planuiti din timp traseul si metodele de transport, deoarece in unele localitati de pe parcursul Turului, unitatile de cazare sunt putine si ar putea fi deja ocupate.

De exemplu, in Lourdes (Hautes-Pyrenees, etapa a 13-a ), la poalele Pirineilor exista multe hoteluri si pensiuni. Astfel, potrivit portalului DirectBooking, o noapte in Grand Hotel de la Grotte, de 4 stele, in camera dubla cu mic dejun inclus are preturi incepand de la 28 euro , in timp ce pentru o noapte la Mercure Lourdes Imperial, de 4 stele, cu mic dejun inclus, preturile pronesc de la 110 euro.

Cat despre transport, un zbor dus-intors cu Air France pentru Lourdes poate costa, in perioada etapei respective, intre 194 si 460 euro, in functie de ziua exacta a plecarii si tipul de bilet dorit, potrivit site-ului companiei.

Despre Turul Frantei

Turul Frantei (Le Tour de France in franceza) este o competitie ciclista anuala care se desfasoara pe o lungime totala de aproximativ 3.500 km si care are loc pe tot cuprinsul Frantei, uneori si in tarile vecine, la granita. Competitia dureaza trei saptamani si este impartita in segmente zilnice, numite etape.

Castigatorul Turului se desemneaza dupa calcularea tuturor timpilor obtinuti in cele 21 de etape. In plus, la sfarsitul fiecarei zile, ciclistul cu cel mai mic timp cumulat imbraca un tricou galben, ca semn al victoriei sale partiale. Desi traseul competitiei se modifica de la an la an, linia de sosire este intotdeauna la Paris, iar din 1975, ultima etapa se desfasoara de-a lungul celebrului bulevard Champs-Elysees.

Turul Frantei este cea mai cunoscuta cursa dintre cele 3 Mari Tururi cicliste, din care mai fac parte Turul Spaniei si cel al Italiei. Favoritul de anul acesta este detinatorul titlului de anul trecut, spaniolul Alberto Contador, care a mai castigat competitia in 2007 si 2009.

A 98-a editie a Turului Frantei se va desfasura in perioada 2- 24 iulie 2011 pe o distanta de 3.471 kilometri, impartiti in 21 de etape, printre care si 2 contratimpuri, unul pe echipe si unul individual, potrivit site-ului oficial al competitiei.

Startul se va da din regiunea atlantica Vendee, de la Passage du Gois; in a doua zi a Turului va avea loc contratimpul pe echipe de la Les Essarts, pe o lungime de 23 de kilometri, apoi traseul va continua prin Bretania si Normandia, prin Masivul Central, inainte de cele 3 etape de munte din Pirinei, cu 2 sosiri la altitudine, Luz-Ardiden (etapa 12) si Plateau de Beille (etapa 14).

Unicul contratimp individual se va desfasura la Grenoble, in penultima zi a Turului Frantei, pe o lungime de 41 de kilometri.

Cele 21 de etape ale acestei editii sunt : Passage du Gois - Mont des Alouettes (191 km), Les Essarts - Les Essarts (contratimp pe echipe - 23 km), Olonnes-sur-Mer - Redon (198 km), Lorient - Mur-de-Bretagne (172 km),Carhaix - Cap Frehel (158 km), Dinan - Lisieux (226 km), Le Mans - Chateauroux (215 km), Aigurande - Super Besse (190 km), Issoire - Saint-Flour (208 km), Aurillac - Carmaux (161 km), Blayes-les-Mines - Lavaur (168 km), Cugnaux - Luz Ardiden (209 km), Pau - Lourdes (156 km), Saint-Gaudens - Plateau de Beille (168 km), Limoux - Montpellier (187 km), Saint-Paul-Trois-Chateaux - Gap (163 km), Gap - Pinerolo (179 km), Pinerolo - Galibier-Serre Chevalier (189 km), Modane - Alpe d'Huez (109 km), Grenoble - Grenoble (contratimp individual - 41 km), Créteil - Paris - Champs-Elysees (160 km).

Sursa foto: www.veramente.biz



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri