Peru este una dintre cele mai atragatoare destinatii turistice din America de Sud. Fascinanta tara a incasilor a fost in secolul al 16-lea cea mai importanta sursa de comori a Europei.
Cei mai multi vad in Peru o tara dominata de munti, plina de relicve incase, dar putini au auzit de imensa plaja la ocean si de vastele paduri tropicale. Muntii Anzi despart coasta de padurile tropicale. In Peru veti gasi cetatea Machu Picchu, orasul Cuzco, vechiul centru al Imperiului Incas, plajele de pe coasta, precum si lacurile glaciare si varfurile inzapezite din Anzi.

Si turistii romanii pot ajunge in Peru prin cateva agentii de turism. Timp de 10 zile, puteti descoperi comorile Anzilor. In aceasta vacanta veti putea vizita mai multe orase si zone din Peru, cazarea fiind asigurata in diferite hoteluri. In prima seara veti innopta la Lima, capitala peruana. A doua zi veti face un tur al orasului, denumit si al regilor. Veti ajunge in centrul istoric al Limei si veti vizita Piata San Martin, Piata Mayor, Catedrala si Muzeul de Arta Religioasa. Nu veti scapa nici Biserica Santo Domingo si cu siguranta veti remarca balcoanele coloniale din Lima.

Dupa aceea, veti pleca cu avionul spre Arequipa. Aici veti admira Biserica La Compania si Templul antic iezuit. In cea de-a patra zi se va vizita Cuzco, unde veti descoperi Catedrala si Templul Soarelui. Ziua urmatoare veti ajunge in Valea Sacra, si veti vedea Fortareata Incasa si Citadela Ollantaytambo. Piata Indian Pisac este un paradis pentru amatorii de obiecte specifice zonei. Dupa shopping va veti desfata cu un pranz tipic peruan. Pe drumul de intoarcere catre Cuzco veti poposi in satul Chinchero pentru a vizita ruinele Tupac Inca Yupanqui. A sasea zi veti merge la Machu Picchu, cunoscut si sub numele de "orasul pierdut al incasilor".

A saptea zi veti merge in orasul Aquas Calientes, unde sunt multe ape termale. Ziua urmatoare veti porni cu autobuzul catre Puno, situat la 3.860 metri altitudine. Aici veti face o plimbare cu barca cu motor pe apele Lacului Titikaka spre insula plutitoare Uros. In ziua a 10-a veti incepe drumul de intoarcere spre casa. Vacanta include 9 nopti de cazare in hoteluri de doua si trei stele.

Biletul de avion Bucuresti - Lima costa aproximativ 1.000 de euro de persoana. Pentru cazare veti plati in jur de 1.200 de euro de persoana pentru un loc in camera dubla. In pret nu sunt incluse taxa de viza, asigurarea de sanatate si nici taxele de aeroport, intre 5 si 10 euro pentru zborurile interne. O alta agentie de turism ofera vacante in mai multe tari din America de Sud. Excursia dureaza 17 zile, timp in care veti vizita Peru, Bolivia si Brazilia. Pretul circuitului este de aproape 3.400 de euro de persoana.

Prin intermediul altei oferte a unui tur-operator puteti face un tur de 16 zile in Peru si Bolivia. In Bolivia veti ajunge in a 14-a zi a turului. Drumul pana in La Paz, capitala Boliviei, se va face cu un catamaran pe Lacul Titikaka, traversand stramtoarea Tiquina. In La Paz veti vizita orasul si veti face o excursie la Templul Tirvanaku. Acest templu al civilizatiei Aymara a fost cel mai mare oras locuit din antichitate. Pretul turului in Peru si Bolivia costa de la 4.900 de euro de persoana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri