Cel mai bun hotel din lume a fost desemnat anul acesta un resort din parcul national Serengeti, aflat in Tanzania. Singita Grumeti Reserves una din cele sase unitati ospitaliere africane clasate pe primele zece pozitii in topul realizat de influenta revista Travel and Leisure.
Complexul Singita Grumeti Reserves, format din cele trei cabane (Sasakwa Lodge, Sabora Tented Camp si Faru Faru Lodge), ocupa prima pozitie in clasamentul Annual World's Best Awards 2011, publicat de revista newyorkeza la inceputul lunii iulie, potrivit The Independent.

Faptul ca Singita Grumeti Reserves este doar una din cele sase complexuri hoteliere africane prezente pe primele zece pozitii ale clasamentului de anul acesta subliniaza viteza cu care Africa devine un jucator important pe scena turismului mondial, potrivit publicatiei britanice. Resortul a intrat pentru prima data in topul celor mai bune zece hoteluri din lume.

Redactorul- sef al Travel + Leisure, Nancy Novogrod, este de parere ca prezenta unui resort exotic si foarte retras pe prima pozitie in topul celor mai bune hoteluri este un semn de intoarcere la destinatiile autentice.

“Este evident ca destinatiile izolate si exotice – locuri care confera o nota de autenticitate si aventura – sunt capul de afis al premiilor pentru cele mai bune rezultate in 2011 ale publicatiei noastre. In general, topul celor mai bune hoteluri din lume este dominat anul acesta de cabane africane, resorturi din India, un hotel din Chiang Mai si o cabana de lux din Montana”, a precizat ea.

Dintre unitatile hoteliere localizate in marile orase ale continentului, pe primul loc s-a clasat Cape Grace Hotel, din Cape Town, Africa de Sud, cu mentiunea ca metropola a primit la randul ei distinctia de cel mai bun oras african.

Premiile au fost decise in urma feedbackului primit de la cititorii revistei Travel + Leisure (atat ai editiei printate, cat si ai site-ului sau versiunii pentru iPad.

Cele mai bune zece hoteluri din lume

1. Singita Grumeti Reserves (Sasakwa Lodge, Sabora Tented Camp, Faru Faru Lodge), Parcul National Serengeti, Tanzania

2. Singita Sabi Sand din cadrul Sabi Sands Private Game Reserve (Ebony Lodge, Boulders Lodge, Castleton Camp), Sabi Sands Private Game Reserve, Africa de Sud

3. Royal Malewane, Kruger, Africa de Sud

4. Ol Donyo Wuas Lodge, ferma Mbirikani Group, Kenya

5. Oberoi Udaivilas, Udaipur, India

6. Triple Creek Ranch, Darby (Muntii Stancosi), Montana, SUA

7. Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai, Thailanda

8. Oberoi Rajvilas, Jaipur, India

9. Kirawira Camp Western Serengeti, Parcul National Serengeti, Tanzania

10. Serengeti Migration Camp, Parcul National Serengeti, Tanzania.


Marii castigatori la alte categorii

La categoria cel mai bun hotel dintr-un mare oras, pe continente, castigatorii au fost urmatorii: Hotel Peninsula din Chicago (SUA si Canada), Palacio Duhau din Park Hyatt Buenos Aires, Argentina (America de Sud), Hotel Four Seasons Mexico din Mexico City (Mexic), The Langham din Melbourne, Australia (Oceania), Stafford London Kempinski, Londra, Marea Britanie (Europa) si Mandarin Oriental, din Bangkok, Thailanda (Asia).

La categoria cele mai bune centre spa din lume, resortul mexican Rancho La Puerta Fitness Resort & Spa, din Tecate a fost premiat drept cea mai buna destinatie de relaxare, in timp ce premiul pentru cel mai bun hotel spa din lume le-a revenit neozeelandezilor de la Sofitel Queenstown Hotel & Spa.

La alte categorii, capitala thailandeza Bangkok a fost desemnata cel mai bun oras din lume, insula Santorini din Grecia a primit distinctia pentru cea mai buna insula din lume, Singapore Airlines a fost desemnata cea mai buna companie aeriana din lume, Cuba a primit titlul de cea mai buna insula din Caraibe, iar New York a fost desemnat cel mai bun oras american, toate din punct de vedere turistic.

Sursa foto: www.singita.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri