Conducerea Red Angus Steakhouse are planuri mari la aproape un an de la lansarea in Romania: sa schimbe perceptia romanilor in ceea ce priveste fripturile. Vor reusi sa convinga clientii ca vita nu inseamna carne tare si fara gust?
Romanii au apreciat dintotdeauna o friptura mare si suculenta si datorita faptului ca suntem un popor cu un trecut razboinic si zbuciumat, obisnuit cu proteinele. Cu toate acestea, desi tara noastra permite cresterea multor specii de animale cunoscute pentru carnea lor gustoasa, multi romani sunt de parere ca termenul “friptura” se refera strict la partile suculente ale porcului.

Si totusi, in ultimii ani, frecventa cu care restaurantele de tip steakhouse au inclus in meniu rase oarecum “exotice" de vita este in crestere.

“Vrem ca romanii sa se obisnuiasca cu ideea ca o friptura de vita nu trebuie mestecata intens si cu greutate, sa le schimbam obiceiurile. Clientii romani sunt din ce in ce mai rafinati in materie de dorinte. Stiu foarte clar ce vor si apreciaza diferenta dintre o friptura buna si una mai slaba calitativ. In plus, romanii sunt deschisi la nou si au bani sa ia cina in oras”, a declarat pentru wall-street.ro Justin Costello, managerul Red Angus Steakhouse, din Centrul Vechi al Capitalei.

“Sa vin aici a fost o experienta interesanta. Acomodarea a durat ceva timp, deoarece implementarea tehnicilor de preparare a carnii a fost mai grea. Poate ca la inceput am fost privit ca un strain, care vine sa le arate cum se face treaba, dar acum, dupa ce rezultatele s-au vazut, am tot sprijinul personalului de aici. Au inteles de ce am impus anumite standarde dupa ce au vazut calitatea produsului final”, a adaugat Costello.

O investitie de 600.000 euro pentru planuri pe termen lung

Dupa o investitie de 600.000 de euro in spatiul de 250-300 metri patrati de pe strada Franceza, din Centrul Istoric al Bucurestiului, proprietarii Red Angus Steakhouse au planuri de extindere in urmatoarea perioada.

“Ne gandim la inca doua locatii in Bucuresti si una ca parte dintr-un proiect mai mare in judetul Constanta, care s-ar putea concretiza in vara lui 2012. Luam in considerare si extinderea in sistem franciza in tarile vecine, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria", a adaugat seful restaurantului.

Design american implementat de experti romani

Arhitectii care au lucrat la design sunt americani, dar implementarea planurilor de amenajare s-a facut de catre o echipa de experti romani. Mobilierul din lemn a fost adus in Romania din diferite parti ale lumii, special pentru a va oferi o senzatie deosebita atunci cand treceti pragul restaurantului – aceea ca va aflati intr-un steakhouse veritabil.

Varietatea meniului este un lucru la care poate nu v-ati asteptat. Piesa de rezistenta a Red Angus Steakhouse este, evident, “materia prima”, carnea de vita. Pentru a avea garantia ca numai carnea de calitate superioara este selectata, a fost cooptat in echipa un bucatar britanic, cu o experienta de 16 ani. Acesta a proiectat bucataria si a ales cele mai bune echipamente pentru un flux operational perfect.

Carnea este adusa de pe trei continente si vine in special din Statele Unite, Noua Zeelanda si Europa (mai exact, din Polonia), pentru a arata clientilor diferentele intre tipurile de carne. Oamenii care deservesc restaurantul participa la traininguri si multi dintre cei 14 angajati ai Red Angus Steakhouse au fost selectati dintre candidati cu experienta pe vase de croaziera.

“Americanii de pe vasele de croaziera sunt “creaturi supuse rutinei” (engl.: creatures of habit). Unii vin in fiecare an si comanda aceeasi mancare, urmeaza acelasi traseu. Romanii, in schimb, sunt mai pretentiosi si mai interesati sa descopere feluri, combinatii si arome noi. Pe asta ne bazam ca strategie de patrundere pe piata. Calitatea incontestabila a fripturilor va face restul”, a spus Justin Costello.


Aripioara sau picior? Mai bine antricot

La Red Angus, clientii pot alege din diferite feluri de friptura, cum ar fi antricotul (Rib Eye Steak), vrabioara (Sirloin), muschiul de vita (Tenderloin), chiulota (Rump), o combinatie de muschi si vrabioara (T-bone), sau specialitatea Cote de Boeuf , toate gatite in sange, mediu sau bine facute.

Meniul include si alte preparate, cum ar fi salata de branza de capra, burgeri din carne de vita Red Angus, pestele si fructele de mare, precum si cateva deserturi.

De mentionat este si Waterloo Surf and Turf, un preparat tipic restaurantelor cu profil steakhouse din America de Nord, care combina friptura si crevetii.

Carnea de la Red Angus intruneste criteriile USDA (United States Department of Agricultural), care stabilesc standardul de calitate, evaluand nivelul acesteia in functie de gradul de maturare al carcasei, textura si grasime.

„Standardele USDA sunt foarte stricte, dar nu fara un motiv bun. Criteriile pornesc de la varsta animalului, gradul de marmorare (n.red.: cata grasime este efectiv in fibrele muschiului) si ajung pana la temperatura la care este transportata si pastrata pana la servire”, a specificat Costello.

Restaurantul este impartit in doua etaje, pentru fumatori si nefumatori, are 126 de locuri disponibile si o capacitate de 150 de persoane. In unele seri exista spectacole, concerte, iar localul este inchiriat pentru petreceri private.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri