James Patterson, in varsta de 64 de ani, reprezinta o figura dominanta pe piata romanelor de fictiune si a publicat pe parcursul carierei sale peste 80 de romane, fiind un autor prolific, care profita din plin de ajutorul oferit de colaboratorii sai, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Scriitoarea Danielle Steel, in varsta tot de 64 de ani, ocupa locul al doilea, cu venituri de 35 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea s-a clasat scriitorul american de romane horror si suspans Stephen King, cu venituri de 28 de milioane de dolari.

Citeste si:

Locul al patrulea i-a revenit autoarei de romane de dragoste si de aventuri Janetz Evanovich, cu 22 de milioane de dolari, iar Stephenie Meyer, autoarea romanelor care stau la baza francizei cinematografice "Amurg/ Twilight", ocupa locul al cincilea, cu venituri de 21 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, scriitorii din fruntea acestui top au integrat cu succes domeniul e-book, care reprezinta sectorul cu cel mai mare ritm de crestere in universul publicatiilor, in timp ce vanzarile in print prezinta o tendinta de scadere pe termen lung.

Cifrele au fost furnizate de Nielsen BookScan, iar editorii revistei Forbes au alcatuit acest top tinand cont de vanzarile anuale publicate in Publishers Weekly si de o serie de alte informatii furnizate de agentii, managerii si editorii scriitorilor.