Compania Sabion Elen SRL din Targu Mures, care detine cel mai frumos magazin din lume, situat in centrul comercial Cocor din Bucuresti, a generat in 2010 afaceri de 1,35 mil. euro, in cresterecu 5% fata de anul precedent. wall-street.ro va prezinta o galerie foto si video cu magazinul premiat la Las Vegas si va ofera informatii exclusive despre viitoarele inaugurari ale companiei.
Profitul firmei s-a ridicat in 2010 la circa 20.000 euro, similar cu valoarea din 2009.

"Pe fondul extinderii retelei de magazine, Sabion estimeaza ca anul 2011 va aduce o crestere a cifrei de afaceri, insa aceasta este influentata de numerosi factori economici", conform reprezentantilor companiei, care nu au inaintat estimari mai exacte.

In cadrul concursului international A.R.E. Design Awards 2011 desfasurat in Las Vegas, in vara acestui an, Galeriile Sabion Bucuresti au fost rasplatite cu 3 premii - premiul pentru inovatie in pardoseala din inox, premiul pentru amenajare artistica precum si premiul pentru cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial.

Compania a investit in magazinul din Cocor circa 650.000 euro si se intinde pe o suprafata de 65 mp, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii companiei.



Sabion are in prezent 150 de angajati, dintre care 30 isi desfasoara activitatea in cadrul atelierelor de creatie. Patru dintre ei lucreaza la magazinul din Cocor.

In viitorul apropiat, Sabion are in plan deschiderea unei locatii in Iasi. De asemenea, isi doresc inca o locatie exclusivista in Bucuresti.

Cel mai scump produs din cadrul magazinului din Cocor este o pereche de cercei ce valoreaza 36.000 euro. "Inca nu i-am vandut pe acestia.Cea mai valoroasa achizitie a fost un medalion de circa 3.000 euro", spune un reprezentant al companiei. El a adaugat ca circa 5% din vizitatorii ce intra in magazin cumpara cate un produs. Zilnic calca pragul magazinului circa 5-10 oameni. Pretul mediu al bijuteriilor este de 900-1.000 de lei.



In prezent, reteaua Sabion cuprinde 14 magazine in Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea Medias, Bistrita, Sighisoara sau Baia Mare. Pe langa cele 14 magazine, Sabion mai detine si Galeriile Sabion din incinta Cocor Store.

Printre concurentii Sabion se numara Micri Gold, Louis Vuitton Romania sau Alsa Boutiques.

Wall-Street.ro apreciaza comentariile dumneavoastra. Cum vi se pare punctul de vanzare, comparat cu alte magazine de bijuterii?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri