Una dintre vanzarile centrale ale licitatiei, care s-a desfasurat in sala mare a Operei Nationale Bucuresti, a fost cea a lotului 99, Calendarul anului 1898, pictat cu motive florale si panseuri de catre Regina Elisabeta, care s-a adjudecat pentru 46.000 euro.
O alta acuarela pe tema florala, de data aceasta a Reginei Maria a Romaniei, lotul 4, a fost adjudecat pentru 8.000 euro.

Urmatorul lot in ordinea valorii de adjudecare este Ordinul I, instituit in 1906, grad de Colan (foto), din aur si argint, care a fost vandut pentru suma de 40.000 euro.

O sticla de vin rarisima, un Frontignan din 1930, provenind din vinoteca Domeniului Coroanei Segarcea, s-a vandut pentru 15.000 euro, dupa ce caracterul foarte special al vinului a fost relevat participantilor de catre sommelierul invitat.

Evenimentul care a deschis seara trecuta noul sezon de licitatii la Artmark, Licitatia Romania Regala, a inregistrat rezultate excelente pentru o prima editie de licitatie Artmark pe tematica istorica, potrivit organizatorilor.

Desfasurata in sala mare a Operei Nationale Bucuresti, licitatia s-a bucurat si de prezenta primarului Sorin Oprescu. Dupa ce a vizitat expozitia loturilor, acesta le-a vorbit participantilor in deschidere si a asistat la adjudecarea primelor loturi.

Concursul alert de oferte pentru cele 192 de loturi a tinut in sala de licitatie peste 300 de persoane, carora li s-au pregatit mai multe momente de destindere. Strigarea loturilor a fost intrerupta de interventiile surpriza ale Torei Vasilescu si ale Ilenei Stana Ionescu, ale lui Ion Besoiu si ale lui Tudor Octavian, invitati sa prezinte cele mai interesante loturi, in stilurile personale, savuroase ale fiecaruia.

Joi, 29 septembrie, la orele 19.30, spectacolul revine cu opere de capatai ale unui capitol major pentru pictura romaneasca, in Licitatia de Impresionism si Postimpresionism Romanesc, care va avea loc tot la Opera Nationala Bucuresti.

Licitatia Romania Regala


Totalul vanzarilor: 279.000 euro
Rata de adjudecare: 81% din numarul loturilor
Numarul de loturi oferite: 192
Loturi adjudecate: 155

Cele mai ridicate valori atinse:
1. Calendarul anului 1898, pictat cu motive florale si panseuri, Regina Elisabeta a Romaniei, 46.000 euro
2. Ordinul I, instituit in 1906, grad de Colan, din aur si argint, 40.000 euro
3. Frontignan de Segarcea, Domeniul Coroanei, 1930, 15.000 euro

Vezi galeria foto a celor mai valoroase obiecte din licitatie
aici.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri