Noul ML AMG vine cu un motor mai puternic si mai economic fata de vechea generatie, cu o cilindree redusa de la 6,3 litri la 5,5 litri. Propulsorul de 525 de cai putere va dezvolta un cuplu maxim de 700 Nm.

In versiunea AMG Performance Package, noul ML ajunge la 550 CP si 760 Nm. Transmisia este AMG Speedshift Plus 7, ce dispune de trei programe, Controlled Efficiency (C), Sport (S) si Manual (M).

ML 63 AMG accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde, iar cu AMG Performance Package in 4,6 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Fata de modelul de serie, noul ML 63 AMG are un spoiler agresiv, lumini de pozitie de tip LED si trei fante masive de aerisire. Pentru versiunea AMG, farurile cu Xenon au fost usor modificate, iar jantele de 20 de inch au un design special.

Noul model este mai economic cu 27% si pentru prima data beneficiaza de sistemul Start-Stop care se activeaza automat pe modul C.

Citeste si:

Suspensia sport AMG beneficiaza de sistemul AIRMATIC, dar si de sistemul ACTIVE CURVE SYSTEM cu bare stabilizatoare active pentru eliminarea ruliului in curbe.

ML AMG a aparut pentru prima data in 1999 sub denumirea de ML 55 AMG, iar in 2007 a fost denumit ML 63 AMG.

Principalii rivali ai noului ML 63 AMG sunt BMW X5M si X6M, precum si Porsche Cayenne Turbo.