BaselWorld, cea mai importanta expozitie de ceasuri din lume, se va deschide in aceasta saptamana la Basel, dupa un an exceptional al industriei de profil, care a batut recorduri datorita cererii mari din Asia pentru produse de lux, transmite AFP.
Piesa de rezistenta a expozitiei va fi un ceas acoperit complet cu 1.282 de diamante, evaluat la 5 milioane de dolari, fabricat de firma elvetiana Hublot, a grupului LVMH.

"Acest ceas este cel mai valoros fabricat vreodata de Hublot si partenerul sau Atelier Bunter din Geneva", a indicat compania, scrie Mediafax.

Ceasul va fi protejat de masuri seriose de securitate si va putea fi vazut numai de vizitatori atent selectionati.

Politia elvetiana a anuntat in februarie ca a identificat o persoana responsabila de furtul unor diamante in valoare de 8 milioane de dolari, in timpul expozitiei de anul trecut.

Diamantele nu au fost recuperate, iar hotii nu au fost prinsi, anchetatorii suspectand ca ar proveni din Europa de Est. Seful bandei, un croat de 54 de ani, a fost dat in urmarire internationala.

La evenimentul din acest an vor participa 1.815 de expozanti, din 41 de tari, care isi vor prezenta ultimele creatii.

La Basel vor fi prezente, intre 8-15 martie, cele mai mari nume in domeniul ceasornicariei si bijuteriilor, intre care Rolex, Dior si Chopard, fiind asteptati circa 100.000 de vizitatori.

Industria ceasurilor, dominata de fabricantii elvetieni, a fost in mare parte ferita de efectele crizei financiare din zona euro care a afectat alte sectoare, principalul motiv fiind cererea mare din Asia.

Grupul elvetian Swatch, cel mai mare producator de ceasuri la nivel mondial, a anuntat pentru anul trecut o cifra de afaceri record, de 7,1 miliarde de franci elvetieni (5,8 miliarde euro), si un profit net in crestere cu 18,1%, la 1,3 miliarde de franci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri