Designerii din noul val care au prezentat saptamana aceasta, la Paris, ultimele colectii ale marilor case de moda nu au o misiune usoara, avand in vedere ca trebuie sa calce pe urmele predecesorilor.

Patrick Robinson trebuie sa respecte tiparul lui Rabanne - femei puternice si senzuale

Designerul american Patrick Robinson a declarat ca este destul de greu sa preia fraiele unei companii cu o istorie atat de lunga precum casa Paco Rabanne, infiintata de creatorul spaniol, cunoscut pentru rochiile sale futuriste din plastic si metal, din anii '60. "Cred ca provocarile sunt enorme. Trebuie sa arati respect fata de casa", a declarat Robinson, care a prezentat la Paris o colectie de jachete cu croiala dreapta si modele si revere simetrice. "Sunt foarte norocos, pentru ca designerul care a fondat casa mai este in viata. Asa ca, atunci cand am conceput colectia, am pus mana pe telefon si l-am sunat", a povestit creatorul, adaugand ca s-a sfatuit cu Rabanne asupra tipului de femeie caruia i se va adresa.

"Rabanne a avut ideea sa construim imaginea unei femei puternice si senzuale", a marturisit Robinson, care si-a imbracat modelele in jachete drepte din jers, peste fuste diafane din matase sau peste fuste in albastru stralucitor, cu fermoare enorme.

Analistii sunt de parere ca noii designeri au o responsabilitate foarte mare, pentru ca sunt noii purtatori de cuvant ai firmei. "Trebuie sa intri in imaginea brandului. Trebuie sa asiguri continuitatea in spiritul consumatorului respectivei marci", este de parere un analist din industria modei.

Criticii au mai avut ocazia sa evalueze alti noi designeri, printre care croata Ivana Omazic, cu contract la Celine de anul trecut, si italianul Stefano Pilati, care calca pe urmele lui Tom Ford la Yves Saint Laurent.
La Rochas, designerul Olivier Theyskens, in varsta de 29 de ani, a reusit sa se numere printre favoritii unor staruri de la Hollywood precum Nicole Kidman sau Gwyneth Paltrow, de cand a preluat comanda liniei de creatie a casei de moda frantuzesti, in 2003. Designerul belgian a propus la Paris o colectie de rochii foarte lungi, in tonuri de albastru, gri si negru. "Am vrut sa ilustrez rafinamentul casei Rochas, dar printr-o atitudine putin mai relaxata, mai adorabila... Am vrut sa lucrez la mai multe look-uri ale acelorasi haine, de la foarte inchise la foarte pale, de la cer albastru la cer de apus", a explicat creatorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri