Noua tableta iPad, pusa in vanzare incepand de vineri, s-a dovedit a fi un alt produs pentru care cozile nu au intarziat sa apara. Sute de clienti s-au mobilizat “cu noaptea-n cap”, unii dintre acestia chiar din urma cu o saptamana pentru a-si achizitiona cel mai nou gadget lansat de Apple, relateaza Reuters.com.
Lansarea pe piata a noii tablete iPad, prezentata pentru prima data pe 7 martie, in cadrul unui eveniment desfasurat in San Francisco, a creat, ca si precedentele terminale mobile lansate de Apple, cozi interminabile de oameni in dreptul magazinelor care pe 16 martie pun in vanzare noul gadget.

Tableta va fi disponibila pentru inceput in zece tari, printre care SUA, Canada, Singapore, Franta, Germania si Marea Britanie, iar „nerabdatorii” deja au aglomerat strazile din orasele Munchen, Paris, Londra, Singapore sau Hong Kong.

Primii clienti care s-au bucurat de achizitionarea noului dispozitiv au fost autralienii.

David Tarasenko, un director in constructii, in varsta de 34 ani, a fost primul client care a intrat in posesia noii tablete dintr-un magazin din Sydney - Australia, care sustine ca inca de la prezentarea gadget-ului de catre Tim Cook, CEO-ul Apple, si-a dorit sa isi achizitioneze un model.

„Cand Tim Cook a prezentat noul iPad mi s-a parut a fi un dispozitiv cu totul deosebit. Pur si simplu mi l-am dorit”, explica acesta.

Clientii care au asteptat ore in sir la magazinul Apple din Sydney au primit, drept rasplata pentru timpul petrecut la asteptarea deschiderii acestuia, cate un mar.

In Tokyo, pe langa miile de japonezi dornici sa ia contact cu cel mai nou gadget al celor de la Apple sunt prezenti si o multime de rusi, nerabdatori sa cumpere tableta.

„Vin din Rusia pentru a cumpara noul iPad fiului meu David, in varsta de trei ani”, sustine Oleg Konovalov, „Toata lumea din Rusia isi doreste un iPad, dar pentru a-l cumpara trebuie sa astepte cateva luni. Cu aceasta ocazie imi aduc aminte ca in urma cu 30 de ani am asteptat opt ore pentru a vedea mausoleumul lui Lenin”.

In Marea Britanie, Zohaib Ali (21 ani), din localitatea Uxbridge este prima persoana care va intra in posesia noului iPad. Acesta si-a rezervat locul din urma cu cinci zile. „Tableta iPad este cel mai bun produs din acesti an si nu va mai fi altul pana in 2013; Sunt extrem de fericit pentru ca ma aflu aici”, a declarat acesta pentru Mirror.co.uk.

Tot in fata magazinului din Londra se afla si Ali - care sufera de autism, si care este insotit de mama sa. Aceasta sustine ca produsele Apple l-au ajutat sa depaseasca aceasta problema.
„Terminalele Apple sunt foarte bune pentru autism. Sunt foarte usor de folosit si se simte relaxat cand le foloseste”, explica mama acestuia.

Disponibil in doua variante de culoare, alb si negru, noua tableta iPad are un pret care porneste de la 499 dolari pentru versiunea de 16GB.

Noul dispozitiv al celor de la Apple are un ecran de 9,7 inch - tip Retina Display cu o rezolutie de 2048x1536px si o densitate de 264 pixeli/inch, o grosime de 9,4 mm si putin peste 630 grame, cu putin mai mult decat versiunea precedenta.

Terminalul vine echipat cu un procesor A5X cu capacitate grafica quad-core, despre care, reprezentantii Apple spune ca ar fi de doua ori mai rapid decat concurentul Tegra 3 al celor de la Nvidia.

Totodata, noul iPad dispune si de o camera foto, denumita iSight de 5MP, capabila de inregistrare video Full HD @ 1080p, cu autofocus, facedetection si stabilizator optic de imagine.

In Romania, noua tableta iPad va fi disponibila incepand cu 23 martie.

Foto: gizbot.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri