Artmark organizeaza o sesiune de licitatii tematice de arta, mobilier, obiecte de colectie si vinuri, desfasurate in doua seri succesive, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti.

Prima zi din seria de evenimente este rezervata picturii, lucrarilor de grafica, sculpturii de exterior, obiectelor si mobilierului de gradina.

Seara de miercuri, 11 aprilie, este dedicata operelor reprezentative pentru Romantism si Art Nouveau, precum si primei licitatii cu tema militara si vinurilor rare frantuzesti. Cea mai valoroasa opera a acestor licitatii este o pictura semnata de Luchian, intitulata „Dupa baie”, estimata la 100.000-200.000 euro.

Capodopera centrala a licitatiei este pictura „Dupa baie” de Stefan Luchian (pastel pe hartie lipita pe carton, 57 x 40,5 cm, datata 1907, care provine din renumita colectie antebelica Alexandru Bogdan-Pitesti. Opera a participat la trei expozitii importante de-ale artistului, prima in 1908, la Palatul Ateneului si a fost reprodusa in mai multe volume de specialitate si cotidiene din epoca. Pictura a trecut, de-a lungul timpului, prin alte patru colectii private de prestigiu, ultima fiind in Germania.

Recordul de autor pentru opera lui Stefan Luchian a fost stabilit de pictura „Flori de primavara”, adjudecata cu 155.000 euro la Licitatia de Primavara Artmark organizata anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Setari Cookie-uri