Tandem este cuvantul de ordine al lunii mai. Pentru ca ideile creatoare se nasc in singuratate dar rodesc si sub semnul dualitatii.
Uneori, complementaritatea se dovedeste a fi innascuta, indiferent ca vorbim sau nu despre legaturi de sange. In cele 80 de pagini veti citi texte despre iubirea pentru tipariturile vechi, proiectele muzicale de pionierat si documentarul ca forma de cunoastere, despre tandemurile regizor-actor sau artist-economist, despre cum se poate scrie un roman la patru maini si mai ales despre cum functioneaza Biroul de Cercetari Melodramatice.
Povestim cu Razvan Ion despre BB5 si cu Alexandru Tomescu despre sonatele lui Ysaÿe. Strabatem Sibiul in lung si-n lat, cam cat de la Festivalul de Jazz pana la Festivalul de Teatru. Si apoi Bucurestiul inainte si-napoi cam de prin anii '70 pana astazi, calauziti de observatiile lui Claude Karnoouh si mai apoi de proza lui Ioan Es. Pop. Facem un popas in lumea Filmelor Europene la Bucuresti si ne pregatim sufleteste pentru TIFF. La final, pret de o noapte – asta daca nu ne oprim pe la Noaptea Muzeelor sau Noaptea Alba a Galeriilor – (con)ducem cel mai nou Mercedes Clasa B la Teatrul National din Craiova.

Dana si Ion Georgescu au creat impreuna Moara de hartie, un proiect de manufactura unic in tara. Tandemul Iris si Felicia Filip functioneaza de 16 si reprezinta un pionerat privind proiectele muzicale de anvergura, in timp ce Ana Vlad si Adi Voicu folosesc cinemaul ca mijloc de cunoastere si ca forma de a povesti mai departe ce observa si-i emotioneaza. In timp ce pe scena, un actor bun este o provocare pentru regizor. Si invers. Exact ca in cazul lui Felix Alexa si al lui Marius Manole. Fratii Florian sunt autorii de mare succes ai aceluiasi roman, iar Wagner Arte Frumoase si Povesti este un exemplu frumos despre cum antreprenoriatul se imbina armonios cu arta intr-o poveste de familie.

Revista se gaseste de citit si pe www.bewhere.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri