Tot mai multi artisti renunta sa lucreze cu marile case de discuri, preferand sa infiinteze cate un laber sau sa lanseze independent albumele. Alternativa presupune insa eforturi financiare. Pe de alta parte, artistii sunt oameni creativi si pot gasi solutii, noteaza infomusic.ro.
Cantareata Amanda Palmer este necunoscuta marelui public, dar a reusit sa stranga intr-o singura luna peste 1 milion de dolari de la fani. Suma o va ajuta sa lanseze si sa promoveze noul sau album.

Amanda a apelat la site-ul Kickstarter, prin care fanii pot ajuta financiar diverse proiecte artistice. Vorbim evident de fani saritori si cu dare de mana. Cantareata a postat un filmulet (vezi mai jos) in care isi prezinta albumul, trupa si explica de ce are nevoie de bani. Fanii au putut pre-comanda materialul Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra, precum si pachete deluxe cu acces in backstage la concerte, petreceri si sesiuni de mancat gogosi impreuna.




Initial, Amanda Palmer si-a propus sa stranga 100 de mii de dolari, fapt intamplat in doar 6 ore. Dupa o luna albumul artistei a ajuns proiectul cu cea mai mare finantare de pe site, cu peste 1 milion de dolari. Discul Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra va fi lansat in septembrie si va fi promovat in cadrul unui turneu ce se va desfasura atat in America, cat si in Europa. Speram ca banii le vor ajunge si pentru o vizita in Romania.



Amanda Palmer este din Boston, are 36 de ani si canta punk cabaret, un gen departe de a fi comercial. Momentan are in jur de 143 de mii de fani pe Facebook.

Oare fanii din Romania ar putea sustine intr-un demers similar un artist, fie acesta cunoscut sau nu?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri